Anders Danielsson blir ny toppsjef i Skanska AB.

Tidligere Skanska Norge-sjef blir ny konsernsjef i Skanska AB

Styret i Skanska har utnevnt Anders Danielsson som ny konsernsjef i Skanska AB. Han vil etterfølge Johan Karlström som tidligere har annonsert at han vil tre tilbake.

Anders Danielsson har jobbet i Skanska siden 1991, og jobber for tiden som visekonsernsjef med ansvar for Skanska USA Building, Skanska USA Civil og Skanska Infrastructure Development.

– Før Danielsson ble med i toppledelsen i 2013, var han adm. dir. for Skanska Norge, hvor han ledet to vellykkede omveltninger av bygg- og eiendomsvirksomheten. Før dette fungerte han som leder for Skanska Sverige.

– Jeg er veldig glad for at Anders Danielsson har takket ja stillingen som ny konsernsjef. Han har en solid erfaring med nesten 30 år i Skanska. Anders har jobbet i flere land og har lykkes med virksomheter både innen bygging og utvikling. Han er veldig resultatrettet og har et sterkt fokus på lønnsomhet. Han er også en verdsatt verdidrevet leder med et sterkt etisk kompass, sier Hans Biörck, styreleder for Skanska.

Danielssons første store oppdrag i Skanska var som leder på et politistasjonsprojekt i Flemingsberg i Sverige i 1992.

– Andre vitkige prosjekter gjennom hele sin karriere inkluderer Hallandssåsen tunnelprosjekt i Sør-Sverige og det nye Karolinska sykehus, et OPS-prosjekt i Stockholm.

– Skanska er et fantastisk selskap med flotte mennesker og flotte prosjekter. Jeg ser frem til å ta rollen som leder av konsernet og være med å utvikle et lønnsomt Skanska som bygger for et bedre samfunn, sier Anders Danielsson.

Anders Danielsson vil tiltre stillingen 1. januar 2018, da Johan Karlström vil tre tilbake. Som tidligere annonsert vil Johan Karlström forbli som seniorrådgiver i konsernet frem til januar 2019, når han skal gå av med pensjon.