RIFs administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen. Foto: Nicolas Tourrenc.

RIF ber byggherrer unngå tilbudsfrist rett etter jul

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) ber offentlige byggherrer om at eventuelle tilbudsfrister ikke legges til like etter juleferien.

RIF har rettet en generell henvendelse til offentlige byggherrer. Den inneholder en anmodning om at man ved fremtidige anskaffelser er påpasselig med å gi tilbyderne tilstrekkelig tid til tilbudsarbeidet, der tilbudsperioden omfatter ferieperioder.

Offentlige byggherrer kunngjør jevnlig konkurranser om anskaffelse av ulike rådgivings- og prosjekteringsoppdrag. Dette er omfattende anskaffelser i omfang og kompleksitet, og hvor tilbyderne trenger tid for å kunne utarbeide gode tilbud. Tilbudsarbeidet vil typisk måtte involvere en lang rekke personer hos tilbyderne.

– For tilbyderne oppstår det derfor særskilte utfordringer dersom tilbudsfristene legges like etter for eksempel juleferien. Vår henvendelse gjelder også høstferie, vinterferie, sommerferie og påsken, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

– I sommer opplevde vi at mange firmaer måtte kalle folk tilbake fra ferie for å innfri noen svært knappe tilbudsfrister etter ferien. Dette var prosjekter som ble utlyst like før eller i løpet av sommeren. Vi ser at dette er et gjentagende problem. For å sikre at byggherrene får de beste tilbudene, ber vi dem derfor unngå svært knappe tidsfrister like etter juleferien, avslutter Skudal Hansteen.