MEF-sjef Julie M. Brodtkorb og maskinentreprenør Bent Aasli jublet for meldingen fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

MEF: - En god førjulspresang

Maskinentreprenørenes Forbunds Julie M. Brodtkorb var strålende fornøyd med at overgangsordningen for kvalifikasjonskrav til sentral godkjenning som ble vedtatt 22. februar 2016 forlenges til 1. januar 2020. - Dette var en meget god førjulspresang, sier Brodtkorb.

En rekke aktører i byggenæringen, og da spesielt de mindre og mellomstore aktørene, har vært bekymret for at de rett og slett skulle bli "avskiltet" og tvunget til å legge ned virksomheten gjennom den sentrale godkjenningsordningen. Med videreføringen av ordningen slik den gjaldt før 1. januar 2016 som det ble varslet om mandag, unngår mange virksomheter å havne i en situasjon der de i prinsippet får yrkesforbud. Nå kan de benytte godkjenningen de tidligere har hatt.

- Vi er meget godt fornøyd med løsningen som nå er kommet på plass. Nå unngår vi en avskilting av viktige hjørnesteinsbedrifter, sier en tydelig fornøyd Brodtkorb til Byggeindustrien. Hun er full av lovord for Sanner som har lyttet til næringen.

- Jan Tore Sanner og departementet fortjener honnør for hvordan de har hørt på næringen og håndtert denne saken. Nå gir dette handlingsrom og forutsigbarhet for våre medlemmer i tiden fremover, sier hun.

Brodtkorb hadde med seg maskinentreprenør Bent Aasli fra Rælingen på møtet med Sanner. Han er de av de mange maskinentreprenørene rundt om i landet som har fryktet for fremtiden, og at han rett og slett kunne blitt tvunget til å legge ned virksomheten fra sommeren av.

- Dette har gitt en stor usikkerhet og vi har vært bekymret for fremtiden. Vi har kjørt business as usual hos oss hele denne perioden, men vi har gjort oss noen tanker rundt investeringer vi har gjort den senere tiden, sier en tydelig lettet Aasli.