Kimme Arnesen, avdelingsleder for Samfunnsplanlegging i Sweco.

Sweco vant rammeavtale med Jernbanedirektoratet

Avtalen har fått navnet «Jernbanerelaterte utredninger», og omfatter tidlige utredninger.

Sweco ga tilbud på fire delområder, og ble innstilt som leverandør på alle disse. Delområdene er større utredninger, jernbaneteknikk, miljø, klima og energi, samt øvrige utredningstema. Sweco er i tillegg med som underleverandør på et femte delområde; framsynsmetodikk.

– Det foregår en stor satsing på jernbanesektoren i Norge, og det er spennende å få være med på å prege det bildet. At vi nå har fått en rammeavtale med aktøren som kjøper mange av disse tjenestene gir en unik mulighet til å påvirke landets fremtidige infrastruktur. Målet er at det skal bli lettere å reise miljøvennlig, og jernbanen er et av tiltakene som fremmer dette, sier Kimme Arnesen, avdelingsleder for Samfunnsplanlegging i Sweco i en pressemelding.

Samarbeidet med Jernbanedirektoratet vil involvere en rekke av Swecos fagområder. – Her kan vi bidra inn i den tidlige fasen av utredninger, og alt fra plan, trafikk, jernbane og landskap til miljø og energi vil være aktuelle fag, sier Arnesen.

Sweco er en av flere leverandører på rammeavtalen, og ved avrop skal det gjennomføres minikonkurranse mellom alle valgte leverandører på det enkelte delområde. Avtalen har en varighet på to år med mulighet for opsjon på ett + ett år. Sweco samarbeider med underleverandørene Menon Economics og inFuture.