Fagsjef for utdanning og rekruttering i Rørentreprenørene Norge, Are Skaar Nielsen. Foto: Rørentreprenørene Norge

Åtte av ti foreldre positive til yrkesfag

Åtte av ti foreldre med barn under 20 år er positive eller svært positive til at egne barn velger en yrkesfaglig retning.

Det skriver Rørentreprenørene Norge i en pressemelding etter en representativ undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Rørentreprenørene.

– Endelig ser det ut til at stadig flere får med seg at etterspørselen etter unge med fag- og svennebrev vil være stor i årene fremover. Vi vet at foreldres meninger veier tungt i valg av utdanning. Derfor er det viktig at foreldre kjenner mulighetene og at de ikke har forutinntatte holdninger, sier fagsjef for utdanning og rekruttering Are Skaar Nielsen hos Rørentreprenørene Norge.

Undersøkelsen tyder videre på at det er langt flere som mener yrkesfagene har fått økt status enn lavere status i løpet av det siste året. 34 prosent svarer at de opplever at yrkesfagene har fått økt status det siste året, mens 10 prosent mener fagenes status har blitt lavere.

Nielsen mener fokus på gode framtidsmuligheter er viktig for rekrutteringen. Samtidig opplever de at byggenæringens fokus på bærekraft har stor appell.

– Unge i dag er opptatt av å bidra til utvikling av miljøvennlige løsninger. I dag handler mange byggfag om utvikling av mer bærekraftige løsninger i praksis. Det oppleves som meningsfullt for mange, uttaler han.