Rupert Hanna. Foto: Trond Joelson

Fra Skanska til Byggtjeneste for å lede ny BIM-satsing

Rupert Hanna er ansatt som ny chief digital officer (CDO) og leder for den nye BIM-avdelingen i Byggtjeneste.

Hanna er i dag Business developer BIM/IT i Skanska Norge, og har tidligere vært leder for BIM-avdelingen i Norge og «Global Knowledge Manager – BIM Expert group» i hele Skanska-konsernet.

- Jeg blir leder for Byggtjenestes digitale satsing, og får tittelen Chief digital officer (CDO).Det er en helt ny stilling i ledergruppen, som viser at Byggtjeneste tar digitalisering og behovet for digitalisering i byggebransjen på alvor, sier Hanna til Byggeindustrien.

Hanna kommer altså til Byggtjeneste etter ni år i Skanska, og forskjellige stillinger i farmasøytisk industri og olje og gass før det. Han forteller at han har opparbeidet seg mye erfaring om hvordan entreprenørene bruker digitale tjenester etter årene i Skanska, og håper å dra nytte av dette i sin nye jobb.

– Byggtjeneste har absolutt en viktig rolle å spille. Produktdatabasen er en digital gullgruve i byggenæringen. Det burde være mulig å få enda mer ut av den som kan hjelpe entreprenører og byggherrer. Blant annet ved å koble produktinformasjon til 3D og BIM, som gir en visuell kobling til de produktene som er levert i et byggverk, forteller han.

Administrerende direktør Halvard Gavelstad er meget fornøyd med å få Rupert på laget.

– Hans brede erfaring fra BIM og store prosjekter i Skanska vil ha stor verdi for selskapets satsing og videre produktutvikling, sier han.

Hanna starter i sin nye jobb 2. januar 2018