Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Norconsult med godt tredje kvartal

Både omsetning og resultat gjorde et solid hopp for Norconsult i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen i tredje kvartal utgjorde 913 millioner kroner, en økning på 9,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet for kvartalet økte til 101 millioner mot 82 millioner i fjor. Driftsmarginen utgjorde 11,1 prosent. I tredje kvartal har selskapet gjennomført tre oppkjøp, Skovhus arkitekter, BrannSafe og ARA Engineering.

Så langt i år utgjør omsetningen 3,2 milliarder kroner, noe som tilsvarer en økning på 6,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet driftsresultat så langt i år utgjør 286 millioner (mot 254 i 2016). Driftsmarginen så langt i år er 8,9 prosent, mot 8,5 i samme periode i 2016.

– Vi er svært fornøyde med å ha oppnådd rekordhøy omsetning og resultater i et marked hvor konkurransen er tøff, og det er press på timeprisene. Vi opplever et høyt aktivitetsnivå innen mange av våre markedsområder, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult i en pressemelding.

Tre oppkjøp

I tredje kvartal kjøpte Norconsult rådgivningsselskapet BrannSafe AS, og styrket med det sin kompetanse innen brannteknisk rådgivning. I tillegg overtok Norconsult selskapet ARA Engineering for å styrke posisjonen innen energi- og kraftoverføringsmarkedet.

ARA Engineering leverer tjenester innen høyspenningsteknikk, som omfatter kraftledninger, kabelanlegg og transformatorstasjoner. Med overtakelsen av ARA Engineering er Norconsult nå også representert på Island og i Polen. Også det danske arkitektselskapet Skovhus Arkitektur ble oppkjøpt i løpet av tredje kvartal.

Med Skovhus Arkitekter styrker Norconsult sin posisjon for å levere tverrfaglig rådgivning i det danske markedet.

Nye prosjekter

Selv om markedet er krevende og det er mange som konkurrerer om oppdragene har Norconsult den siste tiden vunnet en rekke attraktive oppdrag.

Noen eksempler er kontrakt med Asker og Bærum Vannverk IKS (ABV) om gjennomføring av forprosjekt for nytt vannbehandlingsanlegg, prosjekteringsansvar i Bispevika for AF Gruppen,vannbehandlingsanlegg for Ringsaker kommune, hhv. Mesna og Moelv, elektrifisering av fergekaier på Vestlandet for Fjord 1, og Sjøfronten 1 i Molde.