Slik blir nye Vestli skole. Illustrasjon: GASA AS

Skal bygge ny skole og flerbrukshall på Vestli

Gamle Vestli skole skal rives og ny 1-7-skole og ny flerbrukshall skal på plass.

Planlagt rivning og byggestart er i 2018. Konkurransen om å bygge skolen og flerbrukshallen legges ut på DOFFIN i løpet av november og Undervisningsbygg ser fram til en spennende anbudsrunde i entreprenørmarkedet.

Den nye skolen skal bygges for 840 elever med fire klasser per årstrinn og vil bli på 9.950 kvadratmeter. Skolen skal bli et passivhus med bruk av miljøvennlige varmepumper og bærekraftige materialer for øvrig.

Prosjektleder Roar Pedersen i Undervisningsbygg forteller at hele området vil få et flott løft. Skolen og flerbrukshallen vil bli et samlingspunkt både i og etter skoletid.

- Flerbrukshallen vil bli på 2.850 kvadratmeter med tribuneplass for 200 personer, møterom, kiosk, tre garderobesett og et danserom på 90 kvadratmeter. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Pedersen.

Det skal også ryddes opp i området rundt skolen for en bedre og mer effektiv trafikkavvikling med flytting av rundkjøring, sikker gangvei og varemottak i tillegg til parkering og hente- og bringesone for foreldre. Dessuten skal det lages et helt nytt uteområde for elevene som skal innby til lek og aktivitet. Skolebygget vil få malmfuru utvendig og topp moderne interiør og en planløsning som møter dagens høye krav til lys og luft.