Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Rådgivende ingeniører dominerer lista over attraktive arbeidsgivere

Fire av ti selskaper på listen over ingeniørstudentenes drømmearbeidsgiver, er rådgivende ingeniører.

Over 2.300 tidligere ingeniørstudenter har talt, og deres drømmearbeidsgiver er Statoil. Selskapet har toppet ingeniørlisten siden 2004.

Hakk i hel finner vi de rådgivende ingeniørselskapene som, er svært attraktive blant landets ingeniører.

Norconsult ligger på andreplass og Multiconsult på tredjeplass.

Også Rambøll og Sweco er inne blant de ti mest populære arbeidsgiverne.

- De rådgivende ingeniørene har lenge vært blant de mest attraktive arbeidsgiverne i landet, og samlet sett langt mer populære enn både entreprenørene og byggherrene, forteller norgessjef i Universum, Carlo Duraturo, i en pressemelding.

Det er Universum som står bak undersøkelsen.

Norconsult holder seg stabilt på en andreplass og er hakket mer populær blant landets yrkesaktive enn studenter der de havnet på en fjerde plass

– Resultatet fra undersøkelsen er et uttrykk for flere år med målrettet arbeid for å være det mest attraktive selskapet i bransjen. Norconsult lever av kompetanse, og skal ha bransjens mest kompetente medarbeidere. I Norge ansetter vi rundt 200 nye medarbeidere hvert år. Vi jobber iherdig for å tiltrekke oss de beste ved å vise at vi kan tilby en meningsfull og spennende arbeidshverdag, og at vi har medarbeidere som virkelig trives i jobben sin. Resultatet fra årets medarbeiderundersøkelse viser at over 90 prosent av medarbeiderne i Norconsult kan anbefale andre å søke jobb hos oss, dét tar vi som et tegn på at folk har det bra og er stolt av jobben de gjør, sier konserndirektør Fride A. Hærem i Norconsult i meldingen.

Multiconsult rykker opp én plassering fra i fjor og er på pallen for første gang.

Selskapet oppfattes attraktiv som arbeidsgiver hos begge kjønn og er det mest populære rådgivende ingeniørselskapet blant kvinner.

- Etter snart fem år i Multiconsult kan jeg si at inntrykket jeg hadde av selskapet før jeg begynte stemmer godt. For meg var utviklingsmuligheter og spennende prosjekter i inn- og utland viktig da jeg søkte meg hit. Jeg er veldig fornøyd med at jeg blant annet har fått delta på oppdragslederprogrammet og reist til Liberia og Singapore med jobben, sier Karen Brækkan, som mottok prisen på vegne av Multiconsult sammen med Martin Halvorsen fra HR.

Universum Norge kartlegger hvert år hva yrkesaktive nordmenn mener om de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge. Årets undersøkelse er besvart av 10 556 personer med bakgrunn fra blant annet økonomi-, ingeniør-, jus- og IT-studier.