Mat- og merkevarhuset nominert til DOGA Hedersmerket

Det nye mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, tegnet av Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur, er nominert til DOGA Hedersmerket.

Mills var tidligere spredt på fire ulike steder, men ønsket å samle kreftene i et nytt hovedkvarter som skulle ha mer å by på enn bare kontorer og møterom. I samarbeid med Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur ble den tidligere majonesfabrikken i Sofienberggata 19 i Oslo transformert.

Nå rommer lokalene blant annet også galleri og kjøkken tilrettelagt for demonstrasjoner og produktutvikling. Kjelleren og første etasje er åpnet opp mot gateplan med store vinduer som forbipasserende kan kikke inn gjennom. Glass- og speilkunst gir økt utsyn og mer dagslys til arbeidsplassene, og på kvelden lyser glasskunsten i fasaden opp bygningen med et varmt gult lys som sprer seg til Sofienbergparken.

– Høy kvalitet på design og arkitektur er en investering som lønner seg. Mills kan for eksempel melde om nedgang i både sykdom og generelt fravær etter at de flyttet inn i det nye hovedkontoret, forteller Per-Leif Bersvendsen, arkitekt i Element Arkitekter AS.

Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka er en av seks nominerte til DOGA Hedersmerket, og konkurrerer blant annet med Oslo Bysykkel, styringssystemet Ulstein Marine Automation, sightseeingbåten Seasight og nykommerne MakersHub.

Utmerkelsen deles ut årlig av Design og arkitektur Norge (DOGA) og velges ut blant mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, som hedrer de etablerte utøverne, eller DOGA-merket nykommer.

Den 15. november skal rundt 50 mottakere feires det avsløres hvem av de seks nominerte som vinner Hedersmerket.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av Mat- og merkevarehuset