Administrerende direktør Frédéric Grand (fra venstre),  Stefani Stoycheva og Peter Kralev i CoBuilders franske datterselskap.

CoBuilder Frankrike: - Hvis du er ny i dette landet, må du være på Batimat

Norske CoBuilders franske datterselskap er på plass på Frankrikes store byggevaremesse Batimat.

– Det er ekstremt viktig at vi er her. Hvis du er ny i dette landet, må du være til stede på Batimat.

Administrerende direktør Frédéric Grand i CoBuilder i Frankrike mener det ikke hadde vært et alternativ for den norske programvareleverandørens franske datterselskap å ikke ha stand på gigantmessen.

Byggevaremessen i Paris arrangeres hvert andre år. Le Mondial du Bâtiment arrangerer Batimat parallelt med Interclima+Elec, som konsentrerer seg om energieffektive byggemetoder og Idéobain, som fokuserer på baderom. De tre messene samler opp mot 3.000 utstillere og rundt 400.000 besøkende på et 246.000 kvadratmeter stort messeområde i den franske hovedstaden.

Allerede kjent

Sandvika-baserte CoBuilder har datterselskaper i Storbritannia og Bulgaria i tillegg til i Frankrike. Frédéric Grand tiltrådde som administrerende direktør i CoBuilder i Frankrike i sommer, og forteller tilstedeværelse på byggevaremessen Batimat er viktig for en ny aktør.

– Nesten alle våre konkurrenter er her, og våre samarbeidspartnere er her også. De sender gjerne folk vår vei, og her møter vi også nettverkene våre, som er nysgjerrige på hva vi driver med. CoBuilder er allerede godt kjent i BIM-miljøet i Frankrike, og vi er tungt involvert i standardiseringsarbeidet her, men Batimat er viktig hvis du vil at folk skal vite om deg, sier han.

Innovasjonsområde

Grand og kollegene Stefani Stoycheva og Peter Kralev forteller at de som besøker CoBuilders stand på messen generelt vet hva de ser etter.

– Det er verdifullt for oss å stå i akkurat denne hallen, hvor mange ressurser på BIM og innovasjon er samlet. De som besøker oss, er ute etter spesifikke ting som vi kan levere, sier Grand.

– Og vi vet hva vi gjør, supplerer Stoycheva.

Administrerende direktør i CoBuilder i Norge, Lars Chr. Fredenlund, har vært flere turer innom standen på Batimat, og skriver i en epost til Byggeindustrien at deltakelse på messen gjør at CoBuilder kan treffe store aktører i Frankrike, hvor standardisering ved hjelp av produktdatamaler (Product Data Templates) de siste tre til fire årene har vært et sentralt tema.

– Her i Frankrike har også entreprenørene og produsentene en enighet om at dette er en infrastruktur som må på plass, noe som passer CoBuilder sin strategi meget godt. Vi har på Batimat sikret oss konkrete kontrakter som vil utvikle CoBuilder Frankrike til å bli en nøkkelaktør for bygging av digital infrastruktur, sier Fredenslund.

Den norske direktøren forteller at Frankrike, sammen med Storbritannia og Tyskland, blir et av de mest interessante markedene for CoBuilder fremover.

– Vi ser det franske markedet et det viktigste når det gjelder produsenter, da mange eies herfra, sier han.

I tillegg til CoBuilder, har også Jackon-Gruppen vært representert på messen med tyskproduserte Jackoboard.