Statsbygg og Team Urbis underskriver kontrakt Nye Regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg

Regjeringskvartal-kontrakt undertegnet

Statsbygg og Team Urbis underskrev onsdag prosjekteringskontrakten for utviklingen av nytt regjeringskvartal.

Team Urbis med løsningsforslaget «Adapt» ble kåret som vinner av plan- og designkonkurransen med påfølgende forhandlinger.

Den andre finalisten Team G8+ klaget på tildelingen, men fikk ikke medhold. Tirsdag varslet de at de ikke vil kreve midlertidig forføyning, men sa samtidig at de vurderer et erstatningssøksmål i etterkant av konkurransen.

Onsdag 8. november undertegnet Statsbyggs Harald Nikolaisen og Team Urbis’ Gudmund Stokke avtalen. «Adapt» er løsningsforslaget som legges til grunn for den videre utviklingen av nytt regjeringskvartal. Team Urbis sine arkitekter, ingeniører og andre rådgivere vil bistå Statsbygg med dette arbeidet.

- Dette er en viktig milepæl og peker ut en tydelig vei videre i utviklingen av nytt regjeringskvartal. Vi gleder oss nå til å ta fatt på skisseprosjektet og etter hvert forprosjektet, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen i en pressemelding.

Etter arbeid med skisse- og forprosjekt blir det i 2019 trolig stortingsbehandling om byggestart og kostnadsramme. Dette kan gi byggestart i 2020.

Team Urbis består av følgende 12 firmaer: Nordic - Office of Architecture, Haptic Architects, SLA, Bjørbekk & Lindheim, COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, Asplan Viak, Scenario, NIKU og Norsam.