Illustrasjon: Lille Frøen

Backe og Lille Frøen vant nok en Nittedal-skole

Nittedal eiendom KF vil inngå kontrakt med Backe Oppland og Arkitektgruppen lille frøen og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter.

For cirka en måned siden meldte Nittedal eiendom KF at de ville inngå kontrakt med de samme aktørene på nye Nittedal ungdomsskole, og nå får de altså et nytt stort prosjekt.

«Det vil bli inngått kontrakt om prosjektering og bygging med Backe Oppland og Arkitektgruppen Lille Frøen og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter som står bak forslaget som vant. Dette løsningsforslaget vil bli lagt til grunn i det videre arbeidet med ny barneskole, idrettshall og svømmehall i Hakadal», skriver Nittedal kommune i en pressemelding.

Bedømmelseskomiteen var enstemmig i sin konklusjon. De trakk spesielt fram at den nye skolen får veldig gode hjemmeområder for hvert enkelt trinn hvor elever og lærere får de beste vilkår for sitt daglige arbeid, med fleksibilitet for å kunne jobbe på forskjellige måter. Hvert trinn får et luftig fellesrom der klassene på trinnet kan samarbeide og møtes på tvers, og grupperommene får maksimalt med dagslys både for undervisning og SFO. Skolen får et hjerte der mat/helse, musikk, bibliotek og kunnskapstrapp fungerer i det daglige. Kunnskapstrappen vil kunne fungere både for undervisning og som scene med musikkavdelingen som bakscene.

De mener at dette løsningsforslaget hadde de beste utearealene, som både blir varierte og sammenhengende. Det er egne uteområder for de forskjellige trinnene, slik at man beholder følelsen av å høre til i en mindre gruppe. Det blir også egne innganger fra disse områdene rett til trinnenes hjemmeområder.

Forslaget inneholder et torg som kan fungere som samlingsplass for skole, idrett og på festdager. Hakadal Idrettslag får nye baner tilsvarende det de har i dag, samt nytt klubbhus og styrkerom i tillegg til idrettshall og svømmehall med tribuner. Disse fasilitetene er plassert nær hovedadkomsten. Det er mulighet for allsidig bruk av idrettshallen og svømmehallen både på dagtid og på kveldstid.

Fasaden blir av miljøvennlig, variert trevirke med oppdeling og markering som gjør det lett å orientere seg og som gir anlegget særpreg. Det er foreslått bærekraftige materialer og robuste drifts- og vedlikeholdsløsninger.

Evalueringsgruppen og bedømmelseskomiteen besto av representanter fra Nittedal-eiendom KF, OPAK AS, arkitekt, landskapsarkitekt, representant fra kultur og idrett samt plan, ass. kommunalsjef og rektor fra Nittedal kommune.

Neste fase i prosessen er å videreutvikle forslaget sammen med entreprenør og arkitekt, frem til et forprosjekt. Ved avsluttet forprosjekt skal kommunestyret endelig beslutte om igangsetting av bygging.

Planlagt byggestart er sommer 2018 med ferdigstillelse august 2020.

- Jeg er glad for at valget falt på «Elvetangen». Forslaget er veldig spennende og det er mange ting som gjør dette til den beste løsningen for ny skole på Elvetangen. Et begrenset fotavtrykk gjør at uteplassen blir størst mulig og fleksible trinnområder for hvert klassetrinn gir gode pedagogiske muligheter. Det blir gode løsninger for musikk, bibliotek og spesialrom, en praktisk og samlende kunnskapstrapp og idrettshall/ svømmehall som blant annet SFO får stor glede av. Dette blir en spennende prosess for Hagen og Kirkeby skoler, som jeg gleder meg til å være en del av, sier rektor Roger Tvenge i en pressemelding.