Building Green i København har nettopp blitt avholdt og satte i år rekord med over 8000 besøkende.

Building Green kommer til Oslo

Om under ett år slås dørene opp for det danske konseptet Building Green i Oslo.

Møteplassen har blitt avholdt årlig i Danmark siden 2011, og nå vil danskene bak skape den samme plattformen i Norge.

Building Green i København har nettopp blitt avholdt med over 8000 besøkende og sørget for å gi bransjen et unikt møtested for å dele kunnskap, få et større nettverk og inspirasjon til hvordan man kan bygge bærekraftig. Nå retter danskene bak Building Green snuten mot Norge.

- Vi har i lengre tid samlet de dyktigste hjerner innenfor bærekraftige bygg i Danmark og skapt en møteplass for nye tanker og ideer til bransjen. Nå gleder vi oss til å skape den samme plattformen i Norge til neste år, sier Henrik Ulander, administrerende direktør for Building Green i en pressemelding.

I de kommende år må vi kunne håndtere økt knapphet til naturressurser, klimaforandringer og ikke minst økende befolkningsvekst. Den langsiktige visjonen til Building Green er at energiforbruket i byggesektoren skal senkes markant og at bransjen skal bli bedre til å utnytte materialeressursene.

- I Norge er det et stort klima- og miljøpotensiale i å se på flere løsninger for mer energieffektivitet og bedre utnyttelse av materialeressursene og lukkede kretsløp i bygg. Nettopp dette er temaer som står på dagsordenen når Building Green kommer til Norge, sier Ulander.

For å komme raskere frem til innovative løsninger i bygge- og arkitekturbransjen, sørger derfor Building Green for en møteplass for å samle klimavennlige aktører, lytte til inspirerende foredragsholdere fra inn- og utland, og skape dialog på tvers av fagområder og ulike yrker. På denne måten kommer vi ett skritt nærmere et mer bærekraftig samfunn, forteller Ulander:

- Vi fortsetter jo med å avholde Building Green i Danmark, og utvider nå til Norge, fordi vi ser at møtestedet fungerer. Vi bidrar til å skape god dialog om bærekraftige bygg mellom utstillerne, foredragsholderne og de besøkende som kan være alt fra byggherrer, byplanleggere, håndverkere og arkitekter. Dessuten skal vi sikre at møteplassen blir aktuell for de norske deltakerne og de norske besøkende, og har derfor fokus på de norske bærekraftige utfordringer, men med innspill og inspirasjon fra både nasjonale og internasjonale foredragsholdere.

Building Green Oslo vil bli holdt på det Gamle Museet i Oslo fra 17. – 18. oktober 2018, og det er gratis å komme på besøk.