Daglig leder i Consto Anlegg Øst Morten Karlsen (t.v.) og prosjektleder i Statens vegvesen Region sør Jan Helge Egeland. Foto: Lars Helge Rasch, Statens vegvesen

Consto Anlegg Øst skal rehabilitere E18 Grimstadporten

Statens vegvesen Region sør har skrevet kontrakt med Consto Anlegg Øst om rehabiliteringen av E18 Grimstadporten Kontraktsummen er på 16,9 millioner kroner.

Prosjektleder i Statens vegvesen Jan Helge Egeland er fornøyd med at Consto fikk denne kontrakten.

- Vi hadde samme entreprenør for rehabiliteringen av Høgenhei-tunnelen i Bamble, så vi har gode erfaringer med Consto, sier Egeland og legger til at det er mye av de samme arbeidene som skal gjøres i E18 Grimstadporten.

I Grimstadporten skal det gjøres en del elektroarbeid, utvidelse av tekniske bygg inne i og utenfor tunnelen, er sedimentbasseng for vaskevann skal på plass, og det skal etableres havarilommer utenfor tunnelen.

Arbeidene starter i november og skal være ferdig i midten av april 2018. Tunnelen blir helt stengt de siste åtte ukene av anleggsperioden. I stengningsperioden blir det omkjøring på fylkesveg 407 mellom Grimstadporten og Rannekleiv i Arendal. Trafikkmengden er på rundt 15.000 kjøretøy døgnet.