ÅF kjøper svenske inUse

InUse-oppkjøpet er en del av ÅF sin strategiske satsing innen digitalisering og design.

ÅF kan nå tilby tjenestedesign og brukeropplevelse som en del av tilbudet sitt. Med oppkjøpet av InUse får ÅF totalt 600 ansatte innen design og arkitektur globalt, hvorav de fleste jobber fra kontorer i Sverige og Norge.

- Brukeropplevelse og samspillet mellom mennesker og teknologi blir stadig viktigere, blant annet i utviklingen av smarte byer og digitalisering av industrien. Markedet  vokser raskt. Ved å kombinere ÅFs kompetanse innen industri og infrastruktur med InUses kompetanse innen tjenestedesign og brukeropplevelse, skaper vi et unikt  tilbud, sier Jonas Gustavsson, konsernsjef i ÅF i en pressemelding.

- Brukermedvirkning er sentralt i hvordan vi jobber i ÅF. InUse sin spisskompetanse på området vil være med på å styrke den kompetansen vi tilbyr i våre prosjekter, sier Siri
Hunnes Blakstad, direktør arkitektur, utvikling og analyse, ÅF Engineering.

InUse har 100 ansatte i Stockholm, Göteborg, Malmö og Denver i USA. Selskapet har et årlig omsetning på rundt 90 millioner kroner. InUse, som beholder navnet og
merkevaren sin, konsolideres i ÅF fra november 2017.
InUse sine kunder inkluderer AstraZeneca, Ikea, SL og Panasonic. I tillegg til digitale designløsninger utfører InUse også opplæringsaktiviteter og arrangerer Skandinavias største konferanse innen tjenestedesign og brukeropplevelse, "From Business to Buttons".