Illustrasjon: Jotun

Bravida fikk stor elektrokontrakt av Jotun

Bravida Norge AS signerte mandag 16. oktober kontrakt med Jotun AS for leveranse av elektroinstallasjoner til nytt konsern- og FoU-senter for Jotun i Sandefjord.

Kontraktsverdien er i underkant av 80 millioner kroner.

Jotun har besluttet å bygge et nytt konsern- og FoU-senter med tilhørende fasiliteter som informasjonssenter, auditorium, kantine og parkeringshus på Gimle i Sandefjord. Senteret skal totalt romme cirka 650 ansatte.

- Dette er et prosjekt som vi gjennom de siste to årene har hatt som målsetning å vinne. I prosjektet leverer vi alt fra høyspent, elektro og tele/data til brannvern og sikkerhet. Oppdraget passer godt for vår kompetanse og kapasitet, hvor vi her benytter personell både fra avdelingen i Sandefjord/Larvik og Skien for å ivareta en optimal gjennomføring, sier regionsdirektør Øyvind Hagen.
Med prosjektet ønsker Byggherren å samle de sentrale FoU-aktivitetene i et nytt FoU-senter. Totalt brutto utbyggingsareal utgjør omtrent 34.400 kvadratmeter, hvor FoU-senteret utgjør cirka 24.600 kvadratmeter og parkeringsareal cirka 5.300 kvadratmeter. De resterende arealene (4.500 kvadratmeter) er kontorfasiliteter med tilhørende fasiliteter som kantine, informasjonssenter, trimrom, resepsjon o.l.

Anleggsarbeidene ble påbegynt i begynnelsen av august 2016 med rivning av eksisterende bygg. Ferdigstilling av anleggsarbeidene og idriftsettelse er planlagt i desember 2018. Innflytting i lokalene er planlagt gjennomført første kvartal 2019.

Prosjektet gjennomføres som byggherrestyrt delt entreprisemodell med i totalt 27 entrepriser.