- Betong kommer i mange former

- Når du deltar på presentasjonen av vinneren av årets Betongtavle 7. november, vil du oppleve det store spennet i bruk av betong, sier Jan Eldegard Hjelle i Byggeutengrenser.

De fire finalistene viser hvordan moderne betong brukes i en bolig på et stille gårdstun på Toten og hvordan den brukes i en underjordisk stasjon for høyhastighetstog i Holmestrand.

Finalistene spenner fra betong, llys og himmel i Hardanger til en travel T-banestasjon i Oslo.

- I år er arrangementet lagt til AHO- Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo 7. november fra kl 1530. Dette er lærestedet som utdanner en stor andel av morgendagens arkitekter og arrangementet er en god mulighet for alle å bli bedre kjent med arkitektskolen i Maridalsveien.

Arkitektstudentene åpner dessuten en utstilling som viser betongarbeidene de har jobbet med i høst og de som kommer til AHO denne ettermiddagen vil også kunne se de flotte prosjektarbeidene utstilt, legger Hjelle til.

Årets finalister
*
Løren stasjon presenteres av arkitekt Helge Lunder, MDH Arkitekter sa
*
Hardanger Skyspace presenteres av arkitekt Cristian Stefanescu, a-works
*
Haughuset presenteres av arkitekt Bjørn E. Tandberg, Tandberg arkitekter as
*
Holmestrand stasjon presenteres av arkitekt Kristian Hagemann, Gottlieb Paludan Architects

- Vi gleder oss til å vise fram de flotte prosjektene som juryen har vurdert som årets finalister, sier Hjelle, som er juryens leder.

- Det er svært spennende og lærerikt å få besøke så mange flotte bygg og konstruksjoner. Betong brukes jo over alt i samfunnet, noen ganger synlig og andre ganger som bærende element bak andre materialer. Vi ser etter prosjekter der betong er benyttet på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte og dette gjør det nødvendig å besøke alle kandidatene for å gjøre en helhetlig vurdering, sier Hjelle.

Juryen startet i år med i alt 18 foreslåtte kandidater som nå er blitt til 4 finalister. De 5 personene i juryen er satt sammen med bred bakgrunn og består at både arkitekter og ingeniører.

Jury:

Jan Eldegard Hjelle, Byggutengrenser (NB oppnevnt) juryleder

Jonny Hermansen, Skanska Norge AS (NB oppnevnt)

Solveig Sandnes, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (NB oppnevnt)

Vidar Knutsen, Element Arkitekter AS (NAL oppnevnt)

Inger Anne Landsem, Per Knudsen Arkitektkontor AS (NAL oppnevnt)

Les mer om arrangementet her