Horten Havneby. Ill. Børve Borchsenius

Conceptor Bolig valgte Peab til første byggetrinn i Horten

Conceptor Bolig AS har valgt Peab som entreprenør for første byggetrinn når selskapet nå går i gang med å legge ut første byggetrinn med i alt 51 leiligheter i Horten Havneby. 

Totalt er det planlagt å bygge ca. 375 leiligheter over flere byggetrinn. Utviklingspotensialet er 32.000 m2 som er regulert til bolig og næring. Salgsstart for prosjektet blir nå i høst, mens byggestart for første byggetrinn er beregnet første halvår 2018. Conceptor Bolig har en utviklingsavtale med Horten kommune knyttet til utviklingen av området.

Kjetil Runningen (Peab), John Ivar Mejlander-Larsen (Peab) og Lasse Skjelbred (Conceptor Bolig).

– Dette er et svært spennende prosjekt for oss i Conceptor Bolig. Det har vært jobbet lenge med å planlegge Indre Havneby som over tid vil sette Horten enda mer på kartet med moderne bebyggelse helt ned til havnen, sier Lasse Skjelbred som er adm. direktør i Conceptor Bolig.

– Peab har store vekstambisjoner i Norge og vi er utrolig stolt over å ha blitt valgt som entreprenør for første trinn i utviklingen av Horten Havneby, sier John Ivar Mejlænder-Larsen, adm. direktør i Peab AS. 

Det er Peab i Telemark og Vestfold som har ansvaret for prosjektet med distriktssjef Kjetil Runningen og driftssjef Petter Solli som ansvarlige for lokal oppfølging av Horten Havneby.

– Vi har store ambisjoner med å utvikle Horten i årene fremover og det som skjer i Indre Havneby er et viktig prosjekt i den moderne byutviklingen i Horten, sier Silje Vaadal som er kommunalsjef kultur og samfunnsutvikling i en kommentar.

– Et utgangspunkt for utviklingen av dette prosjektet har vært å gi boligene i Indre Havneby et levende, variert og frodig preg - som en hageby. Vi har hatt stort fokus på å sikre fantastiske utsyn mot Indre havn, skape kontakt med uteområdene samt etablere gode solfylte uteplasser. Leilighetene er gjennomgående og har god fasadelengde, de har store vindusflater og alternative uteplasser. Vi har lagt vekt på å etablere god kvalitet og variasjon i fasadeoppbyggingen med materialer som har lang levetid, et grønt fokus og som sikrer minimalt vedlikehold, sier sivilarkitekt Kjersti Nordbotn i arkitektfirmaet Børve Borchsenius.

– Horten Havneby er starten på en innovativ og trivelig ny bydel i Horten, sier Vegard Wisth som er prosjektleder for Horten Havneby i Conceptor Bolig.

– Vi gleder oss til å kunne informere våre medlemmer om prosjektet hvor de vil ha en mulighet til å utnytte sitt USBL-medlemskap til å sikre seg en forkjøpsrett, når prosjektet nå blir lagt ut.