Epiroc opererer som selvstendig selskap

Epiroc AB, et datterselskap av Atlas Copco som er planlagt børsnotert i 2018, har nå begynt å operere som en selvstendig virksomhet. 

Selskapet skal operere innen gruvedrift, naturresurser og infrastruktur.

Atlas Copco informerte i januar 2017 om at gruppen blir delt i to selskaper i løpet av 2018; Atlas Copco som skal ha fokus på industrielle kunder og Epiroc som skal fokusere på kunder innen gruvedrift, naturressurser og infrastruktur.

– Delingen går etter planen, men forutsetter godkjennelse fra Atlas Copcos aksjonærer i april 2018, heter det i en pressemelding.

Epiroc, som fortsatt er et datterselskap i Atlas Copco, begynner allerede nå å operere under eget merkenavn og logo.

– Epiroc fokuserer på å skaffe kundene produkter og tjenester som forbedrer produktivitet, gir bedre energieffektivitet, sikkerhet og ergonomi, sier Erik Presthus.

I Norge er Epiroc et selvstendig selskap og begynner å operere under nytt merkenavn 1. november 2017. Epiroc Norge AS har i dag 57 ansatte og har ansvar for markedsføring, salg og service av Epirocs maskiner og utstyr til anleggs- og gruvekunder i Norge, på Færøyene og Island. Selskapet er lokalisert på Langhus i Ski kommune. Selskapet omsatte produkter og tjenester i 2016 for 533 millioner kroner.