Foto: Monica Anette Rusten/WSP Engineering AS

WSP sikret seg kontrakt med Kirkelig Fellesråd i Trondheim

Høsten 2017 skal tilstanden for en rekke kirker og kapeller i Trondheim kartlegges. WSP Engineering er tildelt oppdraget. 

Kirkelig Fellesråd i Trondheim utlyste nylig en konkurranse for å kartlegge tilstanden til 26 kirker og kapeller med ulik vernestatus. WSP Engineering ble tildelt kontrakten. Kirkene er oppført under forskjellige tidsepoker og består av ulike materialer som tegl, mur, tre og stein.

- Vi gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven. Våre kirker er vakre og fascinerende bygninger både byggeteknisk og estetisk, og det er alltid en spennende og lærerik oppgave å få komme nært på hver enkelt kirke, sier Ole Morten Lagmannssveen, en av kulturminnerådgiverne som skal utføre analysene. Han legger til at det er komplekse bygg med ulike utfordringer som venter dem.

- Disse bygningene er komplekse både i materialer, byggemetoder og størrelse, og kirkene har ofte en høy alder. Den største utfordringen er kanskje likevel at hvert bygg er individuelt, med sine særegenheter og behov, sier han.

- I Norge finnes det en rekke kirker det er viktig å ta vare på. De representerer store verdier ikke minst kulturelt, men også økonomisk og er en del av vår kulturarv som det er et politisk mål å bevare. WSP Engineering har lang og bred erfaring med tilstandsanalyser av kirker, samt rådgivning for istandsetting og vedlikehold av fredete, verneverdige og listeverdige kirker og bygg, heter det i en pressemelding.