Owens Corning kjøper Paroc Group

Owens Corning kunngjorde mandag at de har signert en avtale med CVC Capital Partners om å kjøpe Paroc Group, en av Europas største produsenter av isolasjonsløsninger av steinull, til en verdi på ca. 900 millioner euro.

Avtalen, som krever godkjenning fra de relevante myndighetene og oppfyllelse av andre vanlige vilkår, forventes å være ferdigstilt tidlig i 2018.

Paroc har mer enn 1.800 ansatte i 13 land og produserer i Finland, Litauen, Polen, Russland og Sverige.

- Jeg er veldig fornøyd med de nye mulighetene vi får med Owens Corning, sier Paracs konsernsjef Kari Lehtinen.

- Vi har bygget et selskap med en ledende markedsposisjon i Europa, og tilbyr attraktive verdier for våre kunder og ansatte. Owens Corning vil hjelpe oss å utvide ytterligere i de sentrale og vest-europeiske markeder, der vi kan bruke vår eksisterende solide base som en plattform for vekst, legger Lehtinen til.

- Oppkjøpet av Paroc er en del av Owens Corning strategi om å tilby våre kunder en portefølje av isolasjonsprodukter som dekker hele temperaturspekteret av de tre største isolasjonsmarkedene - Europa, Nord-Amerika og Kina. I løpet av Parocs 80-årige historie har teamet bygget et rykte for kvalitetsprodukter og teknisk ekspertise. Jeg er imponert av teamet deres og overbevist om at de vil være et fantastisk tillegg til Owens Corning, sier Owens Corning styreformann og administrerende direktør Mike Thaman.