Powerhouse Kjørbo Foto: Snøhetta

Powerhouse som beste praksis for FNs klimakonferanse

I forkant av FNs klimakonferanse, COP23 den 6.–17. november i Bonn, har Nordisk Ministerråd nylig arrangert en tredagers tur til de nordiske hovedstedene for tyske hvor blant annet Powerhouse Kjørbo på programmet.

- Hensikten med turen var at journalistene skulle bli presentert for beste klimapraksis innen ulike bransjer, og vi er stolte over at Powerhouse ble valgt innen bygg, sier leder for Powerhouse, Rune Stene i Skanska i en pressemelding.

Han presenterte Powerhouse sammen med representanter fra Entra og Asplan Viak, som i tillegg til Snøhetta og ZERO utgjør Powerhouse-samarbeidet.

- Vi har klimaløsningen for fremtidens bygg. Det unike med Powerhouse er hvordan løsningen ivaretar klimaet gjennom hele livsløpet og ikke bare i driftsfasen som for andre plusshus. Dette gir et større fokus på materialer og design. Prosessen er genial siden vi med en samarbeidsform evner å involvere alle fagdisipliner fra første dag. Fra et tradisjonelt fokus på kvalitet, kost og tid, er nå også klima en del av prosessen. Dette krever et nytt tankesett og en prosess som holder framtidens standard, noe vi ivaretar, sier Stene.

Et nytt Powerhouse er nå under oppføring på Brattøra i Trondheim, og den første Powerhouse skole står snart ferdig i Drøbak. Ved Powerhouse Kjørbo starter i disse dager byggetrinn 3.

Det er også ventet byggestart for Powerhouse Telemark i Porsgrunn i nær framtid.