Slik blir den nye fabrikken seende ut. Illustrasjon: Vibo EntreprenørHer utføres det grunnarbeid på fabrikktomten. Foto: Vibo EntreprenørTrond Gullik Mikkelsen (fra venstre) og Mette Helene Strand Mikkelsen fra Mikkelsen Maskin, Arne Harald Moe, Ola Svinsås og Lars Nyvik som vil bli ansatte i Surnadal Betong AS, Rune Sande og Per Gunnar Hønsvik som har utført betongarbeidet på tomta og Odd Inge Kvernberg, som har vært Prosjektkoordinator under etablering av ny betongfabrikk. Foto: Vibo EntreprenørTrond Gullik Mikkelsen (fra venstre) og Mette Helene Strand Mikkelsen fra Mikkelsen Maskin, Arne Harald Moe, Ola Svinsås og Lars Nyvik som vil bli ansatte i Surnadal Betong AS, Rune Sande og Per Gunnar Hønsvik som har utført betongarbeidet på tomta og Odd Inge Kvernberg, som har vært Prosjektkoordinator under etablering av ny betongfabrikk. Foto: Vibo Entreprenør

Vibo Entreprenør, Mikkelsen Maskin og Schei’s Transport går sammen om ny betongfabrikk

Vibo Entreprenør AS går sammen med Mikkelsen Maskin AS og Schei's Transport AS om etablering av ny betongfabrikk på Røtet i Surnadal.

Det skriver Vibo i en pressemelding onsdag.

Fram til nå har Vibo hatt sin betongproduksjon på Syltbakken i Surnadal.

– Over lengre tid har det meldt seg et behov for oppgradering og fornying av betongstasjonen vår. Selv om deler av anlegget er fornyet i senere tid, så er store deler av anlegget fra da betongstasjonen ble etablert på Syltbakkan. En større oppgradering var derfor nødvendig, og med gode samarbeidspartnere i Mikkelsen Maskin AS og Schei's Transport AS har vi funnet en optimal løsning for framtiden, sier daglig leder i Vibo, Rolf Kvernberg i pressemeldingen.

– Etableringen av den nye betongstasjonen vil sikre rasjonelle og pålitelige betongleveranser for vår region for framtiden, og sikre arbeidsplasser for de ansatte ved dagens produksjonsanlegg, fortsetter han.

Den nye fabrikken vil fremstille betong etter en rekke resepter tilpasset forskjellige krav og bruksområder. Vibo er i dag sertifisert av Kontrollrådet for betongprodukter for produksjon av alle typer fabrikkblandet betong i strengeste klasse i henhold til NS-EN 206, heter det i pressemeldingen.

– Fabrikken vil gi oss større fleksibilitet med tanke på leveranse av ulike typer betong. I for eksempel vei- og anleggsprosjekter er det behov for lavvarmebetong basert på anleggssement, mens det ellers er behov for betong basert på standard sement. Med to betongsiloer er det mulig å betjene begge disse markedene samtidig, sier Kvernberg.

Vibo Entreprenør står som formell initiativtaker på nyetableringen, men den nye betongstasjonen vil bli overtatt av det nyetablerte firmaet Surnadal Betong AS så snart produksjonen er i gang. Dette er planlagt gjennomført i løpet av høsten 2017.