Stort HMS-fokus på Block Watne-prosjekt

Block Watne er nå i gang med et prosjekt like ved en skole i Drammen, og har satt inn flere tiltak å gjøre skoleveien så trygg som mulig.

– Block Watne er en stor aktør i byggebransjen, og vi synes at det er viktig å ta samfunnsansvar.

I disse dager har vi startet opp et stort byggeprosjekt på Gleinåsen ved Drammen. Dette er rett ved Midtbygda skole hvor det går 490 elever. To ganger om dagen går 100 – 150 av disse elevene forbi byggeområdet vårt. Fredag 13. oktober var vi på besøk på skolen og holdt foredrag om Helse, Miljø- og Sikkerhet for elevene og deres respektive lærere. Vi snakket om store, gule arbeidsmaskiner, om sperring av områder, gå-veier, sprengning og hvordan vi alle kan sikre at elevene ferdes trygge forbi byggeområdet, sier Anita Helen Grønnvold, HMS-sjef i Block Watne.

Hun forteller at elevene fulgte veldig godt med og kom med nysgjerrige og relevante spørsmål.

– De forlot alle sammen med hver sin gule refleks-vest som vi oppfordret dem til å bruke både til og fra skolen, men også gjerne i fritiden. Dette er første gang Block Watne gjør noe sånt, og vi kommer til å repetere slike besøk i framtiden der vi har byggevirksomhet i nærheten av skoler. Dette henger nært sammen med vårt fokus på forebyggende arbeid for å unngå uønskede hendelser og ulykker, samt for å gjøre barn og unge mer kjent med hva som befinner seg bak bygg-gjerdene, og hva som kan være farlig for dem. Alle vinner på en slik dialog, mener Grønnvold.