Daglig leder Espen Aspenes i Alutec.

Alutec klatrer mot nye omsetingshøyder

Stillasleverandør Alutec går mot en omsetning i 2017 på opp mot 125 millioner kroner og et bedre resultat enn noen gang.

Sist gang Alutec var på Bygg Reis Deg, i 2015, lå de på et messesalg på rundt to millioner kroner, og kunne fortelle om et rekordår med en omsetning på over 110 millioner kroner. I år ligger messesalget på samme nivå som sist, men omsetningen for 2017 ser ut til å havne på mellom 120 og 125 millioner.

Det forteller daglig leder Espen Aspenes når han tar imot Byggeindustrien på Alutecs Bygg Reis Deg-stand fredag.

– Vi ligger an til et veldig godt år i år. Stoppen i nyboligsalget er ikke noe som vi merker direkte, og vi går mot et rekordår. Allerede ligger vi godt foran skjema, sier han.

Ny robot

Alutec har en driftsmargin som ligger stabilt på rundt 40 prosent, og Aspenes forteller at 2017 blir ingen unntak fra denne regelen.

– Vi må hele tiden produsere så effektivt og smart som mulig. Vi er store, og volumet gir styrke, og så satser vi også kraftig på automatisering og robotisering av driften. Denne vinteren installerer vi en ny robot, forteller han.

Fjoråret var et godt år med vekst på både topp- og bunnlinjen fra 2015.

– Og da hadde vi ikke Bygg Reis Deg-effekten, påpeker Aspenes.

Første SINTEF-sertifikat

At stillasleverandøren selger for omtrent to millioner på messen er én ting, men Alutec-sjefen forteller at synligheten på messen erfaringsmessig også bærer inn i høsten og vinteren, med litt ekstra oppmerksomhet i markedet etter at dørene på Norges Varemesse er stengt.

– I tillegg til omsetningsrekord ser vi at resultatet også får en betydelig økning i år, med god drift. Vi ligger veldig godt an på bunnlinjen, bekrefter han.

Aspenes gleder seg også over at Alutec blir første stillasleverandør i Norge med SINTEF-sertifisert stillas etter at SINTEF-sertifiseringen erstattet den gamle typegodkjenningen utstedt av Arbeidstilsynet i år.

– Vi har brukt mye tid og krefter på arbeidet med sertifisering i år. Vi var først ute i 1990 med Norges første typegodkjenning på Jamax-stillasene våre, og nå er vi først ute med første SINTEF-godkjenning på Jamax også, sier Aspenes stolt.