HKH kronprins Haakon åpnet Logistikksenter Alnabru. Her på scenen med konsernsjef Tone Wille. Foto: Håvard Jørstad/ Posten Norge

Åpnet logistikksenter i Oslo

Kronprins Haakon foretok torsdag den offisielle åpningen av Posten og Brings Logistikksenter Oslo.

Posten og Brings Logistikksenter Oslo 

* Samlokalisering av terminaler for gods, pakker og tempererte varer

* 1.100 medarbeidere har sin arbeidsplass her

* Har kostet 1,5 milliarder kroner

* 73.000 kvadratmeter stort – tilsvarende 10 fotballbaner

* Håndterer over 30 millioner pakker i året

* Bruker tog tilsvarende over 3000 vogntog i måneden 

Har du bestilt noe på nett, har pakken din trolig vært innom Posten Norges helt nye logistikksenter på Alnabru i Oslo. Dette er ett av Europas mest moderne og miljøvennlige anlegg - og kan sortere over 20.000 pakker i timen.

- Logistikksenteret er selve hjertet i vårt landsdekkende nettverk med moderne terminaler og et eksempel på hvordan vi utvikler oss og rigger oss for fremtiden. Vi har redusert antallet terminaler fra over 40 til 18 og effektivisert samhandlingen mellom disse. Det gir økt forutsigbarhet og presisjon for våre kunder, sier konsernsjef Tone Wille under åpningen.

Posten Norge ruster seg for fremtidens handel. Derfor har konsernet investert 1,5 milliarder kroner i det nye logistikksenteret.

- Vi skal tilby det norske folk og bedrifter gode, fleksible leveringstjenester. Leveranser blir aldri gammeldags det skjer bare på nye måter i et stadig raskere tempo, sier Wille.

Logistikksenteret er en samlokalisering av Posten og Brings tidligere terminaler på Karihaugen og Skårer. Samlokaliseringen på Alnabru er beregnet å gi 10.000 færre kjørte kilometere hver dag. I tillegg gir det nærhet til kundene og til jernbanens godsterminal.
Logistikksenteret har en ideell beliggenhet – sentralt i Oslo, midt i konsernets største marked.

- Det har stor miljøeffekt å samle håndteringen av både pakker, gods og tempererte varer på ett sted. Det minsker klima-utslippene fra veitrafikk i Oslo, og er helt i tråd med våre ambisiøse miljømål, sier Wille.

Under åpningen fikk kronprinsen selv kjøre et elektrisk kjøretøy som postbudene over hele Norge benytter. Til stede var også kunder, samarbeidspartnere, medarbeidere fra Posten og Bring, samt representanter fra det offentlige.