Asle Randen

Asle Randen ny toppsjef i Backe Entreprenør

Asle Randen er fra 1. november utnevnt til administrerende direktør i Backe Entreprenør AS. Randen overtar etter rogalendingen Sven Christian Ulvatne, som skal starte prosjektutviklingsvirksomhet for Backe-konsernet i Stavanger-regionen.

- I Backe jobber vi systematisk med utvikling av egne ledere og medarbeidere og vi har nok en gang funnet den beste arvtakeren internt. Asle Randen er meget godt kvalifisert til å lede arbeidet både med forretningsutvikling og ytterlige driftsmessige forbedringer i entreprenørvirksomheten vår framover, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i morselskapet AS Backe.
Familieeide AS Backe omfatter virksomhetene Backe Entreprenør, Backe Prosjekt, Backe Eiendom og maskinutleiefirmaet BAS. Konsernet omsatte i 2016 for 3,7 milliarder kroner og har nærmere 1.000 medarbeidere over hele landet. Randen har tidligere vært viseadministrerende direktør og teknisk direktør i Backe Entreprenør, som omfatter ti entreprenørselskaper og et murmesterfirma.
Randen ledet fra 2004 til 2013 Backe-selskapet Agathon Borgen AS, som i 2016 endret navn til Backe Romerike. Randen etterfølger Sven Christian Ulvatne, som har ledet Backes entreprenørvirksomhet siden 2012. Ulvatne ledet tidligere Backe Bygg, som i 2016 fikk navnet Backe Rogaland.
- Sven Christian sa seg i 2012 villig til å lede entreprenørvirksomheten i en femårsperiode selv om det ville innebære ukependling fra Sandnes til Oslo. Han overtok i en krevende periode for virksomheten og har nedlagt et stort og viktig arbeid. Heldigvis har han nå takket ja til å påta seg en ny og viktig lederoppgave for konsernet ved å lede etableringen av Backe Prosjekt på Vestlandet, sier Gjelsvik.