Ønsker nytt Innlands-sykehus ved Mjøsbrua

Ledelsen i Sykehuset Innlandet HF ønsker at nytt hovedsykehus for Hedmark og Oppland bygges ved Mjøsbrua, og at det skal hete Mjøssykehuset.

Det skriver Sykehuset Innlandet HF i en pressemelding på sine nettsider.

​– Mjøssykehuset blir knutepunktet i et nettverk som deler sin faglige kompetanse med gode og velutbygde spesialisthelsetjenester helt fra pasientens hjem, via lokale tilbud, til det mest spesialiserte på Mjøssykehuset. En samling av spesialiserte fagmiljøer i Mjøssykehuset gir gode forutsetninger for å tilby godt utbygde desentraliserte spesialisthelsetjenester, uttaler administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard.

Sykehusplasseringen ble presentert på en pressekonferanse klokken 12 fredag, men NRK kunne tidligere på dagen melde at de ansatte allerede var informert om konklusjonen. Det ble derfor kjent allerede før pressekonferansen at ledelsen går inn for å bygge ett nytt akuttsykehus med en samling av tjenester innenfor somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling ved Mjøsbrua.

Sykehuset Innlandet la i november 2016 frem idéfaseutredningen for sykehuset. Våren 2017 ble det avholdt en høringsprosess hvor 107 instanser deltok. Innstillingen fra administrerende direktør bygger på en helhetlig vurdering av den faglige utredningen og høringsinstansenes innspill, skriver helseforetaket i pressemeldingen. 

– Denne løsningen legger best til rette for faglig utvikling og god pasientbehandling i fremtiden. Det er i tillegg en løsning som ivaretar mange av de innspillene som våre høringsinstanser har lagt vekt på, sier Andersgaard.

Fredag 20. oktober skal styret i Sykehuset Innlandet behandle forslaget før saken går til Helse Sør-Øst. Endelig vedtak om bygging blir eventuelt tatt av Stortinget.

Sykehussaken i Innlandet berører nær 10.000 ansatte og en befolkning på mer enn 350.000 mennesker.