Uthuskrysset i Stange. Foto: Google Maps

Stange kommune kjøper næringstomter langs E6

Stange kommune kjøper 87,5 mål ved Uthuskrysset fra Uthuskrysset Holding AS.

Det skriver kommunen i en pressemelding fredag.

Formålet med tomtekjøpet er, ifølge kommunen, å ha frie tomter å tilby næringsetablering for fremtiden. Stange skriver at de er interesserte i mer langsiktig og helhetlig i etablering enn private aktører, og håper på tunge næringsinvesteringer på kort og lang sikt.

«Tomtene vi nå kjøper ligger strategisk plassert langs E6, som nå er i ferd med å utvides til 4-felt. Feltet er ferdig regulert. Vei, vann/kloakk og strøm ligger også allerede klart og vi skal gjøre det mer attraktivt fremover. En god del av Stange sin vekst er drevet sørfra med nærheten til Oslo og Gardermoen og det vil vi søke å utnytte på en best mulig måte», uttaler Stange kommune i pressemeldingen.

Ved full utnyttelse av tomtearealet vil det være snakk om investeringer på mellom 1,2 og 1,5 milliarder fra næringslivet bare i bygningsmasse, skriver kommunen.

Kommunen røper i meldingen at to interessenter allerede har vært i kontakt med dem om kjøp av tomtene. Stange kommune vil først gjennomføre en priskalkyle, men skriver at de allerede vet at nivået vil være konkurransedyktig.