– Den digitale og teknologiske revolusjon er her. Skal byggebransjen klare omstillingene, må gjennomføringsmodeller og kontraktstandarder endres slik at de underbygger digitale prosesser, sier Digibygg-direktør Jan Myhre i Statsbygg.

Statsbygg utfordrer studentene til å hacke seg til fremtidens bygg

Statsbygg er en av flere aktører bak IKT-arrangementet LivingLab: BIM + IoT Hackathont på NTNU i Trondheim denne helgen.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding torsdag, og inviterer teknisk kyndige studenter til å prøve seg.

Studenter med teknisk kompetanse og kunnskap og interesse for bygg, sensorer, data og kunstig intelligens er invitert til Hackathon med anledning til å treffe aktuelle aktører fra bransjen. Her vil studentene, i løpet av en helg, få mulighet til å jobbe med prosjekter og løsninger for byggenæringen og ikke minst få prøve ut ny teknologi, skriver Statsbygg i meldingen.

Nysgjerrige studenter kan lære mer om BIM og IoT (Internet of Things), og teste ut ideer. De inviteres til å hacke frem forslag på hvordan man kan bruke sensorer og kunstig intelligens for å revolusjonere fremtidens bygg, heter det i meldingen.

Arrangementet starter fredag 13. oktober.

Les mer her.

Statsbygg deltar med prosjektet Digibygg, som har som mål å fremme bruken av digitalisering og smart-teknologi i Statsbyggs byggeprosjekter. Statsbygg ønsker å muliggjøre de banebrytende endringene og innovasjonene, som ikke lar seg gjøre i et tradisjonelt byggeprosjekt. Vi har behov for ny kompetanse og inviterer til samarbeid med studenter for å finne de innovative løsningene.

– Den digitale og teknologiske revolusjon er her. Skal byggebransjen klare omstillingene, må gjennomføringsmodeller og kontraktstandarder endres slik at de underbygger digitale prosesser. I tillegg må vi bruke teknologi tidlig i våre prosjekter. Roller og kultur vil endres radikalt fremover. Vi må gå fra digitale verktøy til digitale prosesser og fokusere på teknologi, sier Jan Myhre, Statsbyggs prosjektdirektør for Digibygg.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sier det er gledelig at NTNU og blant andre Statsbygg inviterer til Hackathont for studentene sine.

– Mer enn noen gang trenger vi smarte løsninger og ny teknologi for å møte morgendagens utfordringer. Byggebransjen trenger både innovasjon og økt produktivitet. Vi vet at digitalisering bidrar til bedre samarbeid, lavere kostnader og høyere kvalitet, sier Sanner.