Nydalsveien 32B. Illustrasjon: SAAHA

Internasjonal arkitektpris til SAAHA

SAAHA er en av vinnerne av WAFX-prisen, som peker på verdens mest fremtidsrettede arkitektoniske konsepter.

Det skriver SAAHA i en melding.

«Jeg elsker Nydalen» - prosjektet er vinneren av Re-Use kategorien . Prosjektet er vinner av futurebuilt-konkurransen for gjenbruk av Nydalsveien 32B hvor kunden er Avantor. I prosjektet har SAAHA samarbeidet med Lala Tøyen, Gether og Degree of Freedom, melder arkitektkontoret .

Forslaget kartlegger hvordan de historiske industribygningene i Nydalsveien 32B-området i Oslo kan bevares og ombygges med boliger for å muliggjøre et aktivt og levende byliv.

WAFX-prisen er tildelt til fremtidige prosjekter som identifiserer viktige utfordringer som arkitekter må adressere de neste ti årene, og er en del av World Architectural Festival 10 års jubileum. Disse utfordringene spenner over ulike temaområder, blant annet klima, energi og karbon, vann , aldring og helse, gjenbruk, smarte byer, byggteknologi, kulturell identitet, etikk, makt og rettferdighet, skriver SAAHA.

Prosjektet er også nominert til «Future project» kategorien og skal presenteres til internasjonal jury under «World Architecture Festival" i Berlin 15-17 oktober.