Asbjørn Hilde, daglig leder i Rejlers Elsikkerhet, her sammen med tlsynsingeniør Joakim Frikstad. Foto: Kjell Inge Søreide / Rejlers

Rejlers med ny løsning for eltilsyn

Rejlers Elsikkerhet AS lanserer en ny totalløsning for tilsyn av elanlegg i boliger og næringsbygg.

Det skriver Rejlers i en pressemelding denne uken.

– Vi kan nå ta på oss hele jobben med eltilsyn, fra planlegging og gjennomføring til rapportering. En del av pakken er et skreddersydd datasystem for tjenesten, slik at nettselskapene slipper å drifte sitt eget system, sier daglig leder Asbjørn Hilde i Rejlers Elsikkerhet i pressemeldingen.

Det nye systemet skal, ifølge meldingen, strømlinjeforme kontakten med nettkunden, og kan brukes til å velge ut de mest aktuelle tilsynsobjektene i samarbeid med Det lokale eltilsyn (DLE).

Alle nettselskaper er pålagt av myndighetene å gjennomføre årlige tilsyn av et visst antall elanlegg til både privat- og næringslivskunder. Mange netteiere velger, ifølge pressemeldingen, å kjøpe inn tilsynstjenesten, men har sine egne databaserte tilsynssystemer. Hilde tror mange nettselskaper vil være interessert i å få levert en totalpakke på eltilsynstjenesten.

– Det blir enklere både for oss og kunden. Med vårt eget skreddersydde datasystem for eltilsyn kan vi utføre tjenesten raskere og mer effektivt til en lavere pris. Nettselskapene sparer tid og kostnader som ellers ville gått med til å drifte sine egne systemer, sier Hilde.

Markedet for eltilsynstjenester stiger og utgjør i dag rundt 400-500 millioner kroner årlig. En del nettselskaper gjør tilsynsjobben selv, mens oppdrag for rundt 250 millioner kroner er konkurranseutsatt. Rejlers Elsikkerhet utfører tilsynstjenester for over 40 millioner kroner hvert år, heter det i meldingen.