Martin Dammen

POB styrker organisasjonen

Det Lier-baserte entreprenørkonsernet POB opplever for tiden stor etterspørsel etter sine tjenester, og øker bemanningen. 

- Oppdragsmengden har vært sterkt økende gjennom hele året, det samme har antallet nye medarbeidere. Bare siden januar er det ansatt mer enn tretti nye personer, en økning på over 20 prosent siden 2016, heter det i en melding fra selskapet. Nå styrker de seg ytterligere, denne gangen innenfor HR-delen av organisasjonen.

Til å drive utviklingen på det aktuelle området har POB valgt Martin Dammen (34), tidligere HR-ansvarlig for «utleid personell» i Rekrutteringshuset Mork i Drammen. Dammen tiltrådte i sin nye stilling i POB 02. oktober.

- Her vil jeg spesifikt jobbe med fire hovedsegment; bemanning, rekruttering fagpersonell, lærlinger og kurs. Felles for alle fire er den overordnede ambisjonen om å skape gode interne og eksterne strukturer innenfor alt som berører verdikjeden i det enkelte område, sier Dammen.

Leder for organisasjon og utvikling i POB, Pål Høiback, er glad for å få Dammen med på laget.

- Martin har spisskompetanse innenfor det meste relatert til faget bemanning. Han bringer til torgs mer enn ti års omfattende erfaring. En særskilt viktig del av denne er hans lange fartstid knyttet til utenlandsk bemanning. POB har tilsvarende lang tradisjon for å bemanne flernasjonalt, og når vi nå styrker internkompetansen på området er dette derfor noe som vil komme svært mange av våre ansatte til gode, sier Høiback.

- De nevnte funksjonsområdene er alle like viktige. Om jeg allikevel skulle velge ett – som jeg ser spesielt frem til å dykke inn i, må det bli lærlinger. Lærlingene av i dag, er fagarbeidere i morgen. Når vi vet at Norge allerede i 2030 vil kunne mangle helt opp mot 100.000 av sistnevnte kjennes det nærmest som et privilegium å få lov til å få bidra. Viktigere enn det, jobbe for at POB skal ta sin del av dette gedigne samfunnsansvaret, blir det knapt, avslutter Dammen.