Daglig leder Espen Aspenes i Alutec.

Alutec med Sintef-sertifisert stillas

Stillasleverandøren Alutec har nå Sintef-sertifisert sine Jamax-stillaser.

– Dette er en viktig milepæl for Alutec, som har vært i front og markedsleder i over 20 år, vi er nå klar til å opprettholde og videreutvikle denne posisjonen også de neste 20 årene under nye gjeldende rammebetingelser for våre produkter, sier daglig leder Espen Aspenes i Alutec.

Ifølge de nye kravene i Produsentforskriftens (Arbeidstilsynets forskrift om konstruksjon, utforming og fremstilling av arbeidsutstyr og kjemikalier) § 4-1 til 4-4, samt NS-EN 12811-1, skal alle stillassystemer som omsettes i Norge dokumenteres med et sertifikat utstedt av et kvalifisert sertifiseringsorgan. Direktoratet for Byggkvalitet har utpekt Sintef Byggforsk til denne sertifiseringsoppgaven.

– I 1990 var Alutec først i Norge med typegodkjent stillas. Nå er vi først i Norge med Sintef-sertifisert stillas. Denne sertifiseringen erstatter dagens typegodkjenning, skriver selskapet i en pressemelding.

De peker på at komponentene i stillassystemet har vært gjennom en rekke tester, blant annet fullskalaprøving, fallsikringstester og droptester.

– Ut ifra beregnet dimensjonerende vertikallast har stillaset oppnådd nesten 10 ganger større last ved testing. Dette betyr at systemet tåler langt mer enn det er godkjent for påpeker Aspenes.

Jamax stillassystem har fått Produktsertifikat nr. 3276 og er underlagt overvåkende produktkontroll i samsvar med kravene i NS-EN ISO/IEC 17020.

- I forbindelse med sertifiseringen har Alutec utarbeidet en ny og mer detaljert brukerveiledning og produktmanual, melder selskapet.

Alutec forventer en omsetning på cirka 120 millioner i 2017.