Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Multi-Bygg varsler konkursbegjæring

21 ansatte mister jobben når den Nærøy-baserte Multi-Bygg AS begjærer seg konkurs denne uken.

Det skriver Namdalsavisa i en artikkel på sine nettsider fredag, etter at entreprenøren varslet konkursbegjæring over helgen.

Etter store tap i Nord-Norge har Multi-Bygg AS i Trøndelag-kommunen Nærøy varslet konkursbegjæring til tingretten i Namsos. Sentrale ansatte og tidligere samarbeidspartnere vil nå forsøke å gjenreise entreprenørselskapet, heter det i artikkelen.

Multi-Bygg AS ble stiftet 2004, og må ikke forveksles med Brumunddal-entreprenøren Multi Bygg AS (ofte skrevet Multi-Bygg), som ble stiftet i 1977.

Multi-Bygg-konkursen vil til sammen ramme 21 ansatte.

– Dette er først og fremst en veldig trist dag for kompetente og entusiastiske medarbeidere, som virkelig har stått på for bedriften. Jeg er også ubeskrivelig lei meg på vegne av dem som nå taper penger, sier Jarle Strandvahl, som siden februar i år har fungert som daglig leder i selskapet, til Namdalsavisa.

Multi-Bygg har, ifølge avisen, slitt med økonomien siden 2015. I 2014 kjøpte Rana-baserte Bolt Construction majoriteten av aksjene i selskapet. 2016 endte med et tap på mer enn åtte millioner kroner.

– Resultatet kan i all hovedsak knyttes til tre større prosjekter i Nord-Norge, forklarer Strandvahl.

I vår var de økonomiske problemene i Multi-Bygg så prekære at Strandvahl måtte be samtlige kreditorer om henstand. Samtidig tilførte eierselskapet Bolt Construction ny kapital, i form av kortsiktige lån. Generalforsamlingen i Multi-Bygg vedtok i tillegg en ekstern emisjon der målet var å styrke likviditeten. Dette lyktes ikke, skriver Namdalsavisa.