Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Bergen stryker over 40 byggeprosjekter

Byrådet i Bergen ønsker å sette strek for 43 byggeprosjekter med tilsammen over 10.000 boliger. Samtidig legger de opp til å bygge 40.000 flere boliger frem til 2030.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

Byrådet fjerner, ifølge artikkelen, disse prosjektene fordi de ikke passer inn i byggestrategien i Bergen. Samtidig som flere prosjekter fjernes, er det en rekke områder som gjøres tilgjengelig for boligbygging de neste årene. Det kommer frem i byrådets forslag til Kommuneplanens arealdel (KPA).

– Vi legger opp til å bygge 40.000 flere boliger frem til 2030. SSB sier det vil komme 30.000 flere innbyggere, men vi ønsker et enda mer ambisiøst program, sier byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) til Bergens Tidende.

Boligbyggingen skal hovedsakelig komme i syv fortettingsområder som inkluderer bybanetraseen, bydelssentre og det de kaller det utvidede sentrum.

Byrådets forslag til ny KPA sendes snart ut på høring. Blant temaene som kommer til å engasjere mest er nok boligbyggingen. I den nye planen foreslår nemlig byrådet å endre formålet for 43 områder som var satt av til fremtidig boligbygging i den gamle planen.

Blant disse finner vi storstilte utbyggingsplaner på Haukås, Dyngeland og Vårheia, hvor det etter planen skulle bygges flere tusen boliger.

Plansjef i Bergen kommune, Mette Svanes, presiserte overfor bystyrepolitikerne at selv om disse områdene tas ut nå, betyr ikke det at det aldri blir bygging.

– Disse områdene kan ligge som mulig potensial for fremtiden, sa hun.

65 prosent av områdene som var satt av til fremtidig boligbygging, får der endret statusen sin til landbruk, natur og friluftsområde, skriver Bergens Tidende.