Fra venstre: Rolv Sæter, Roger Kjenås, Frank Ole Sørensen, Kjell Sæter, Lars Hæhre og Arvid Vegge fra hhv. Hæhre & Isachsen Maskinutleie og Ekspert Maskinutleie.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie kjøper 50 prosent av Ekspert Maskinutleie

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, et datterselskap under BetonmastHæhre, har inngått en intensjonsavtale med Ekspert Maskinutleie AS om kjøp av 50 prosent av aksjene i selskapet.

- Dette er et strategisk grep fra begge selskaper for å utvikle seg og skape vekst. De to selskapene er store på hver sin type anleggsmaskiner, og vil i så måte utfylle hverandre godt, heter det i en pressemelding. 

En viktig del av oppkjøpet er et ønske om økte markedsandeler på maskinutleiemarkedet.

- For våre kunder innebærer oppkjøpet at vi får en større maskinpark og bredere geografisk tilstedeværelse. Dette gjør oss bedre rustet til å møte kundenes behov for maskiner og utstyr. Vi vil i enda større grad kunne tilby den kapasitet og kompetanse som våre kunder etterspør, uttaler Lars Hæhre, styreformann i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

I tillegg til det eksterne utleiemarkedet, vil selskapene nå kunne tilby et bredere spekter av maskiner til en enda større del av BetonmastHæhre-konsernet.

- Vi i Ekspert Maskinutleie AS ser på BetonmastHæhre som et meget spennende konsern, sier daglig leder i Ekspert Maskinutleie, Kjell Sæter. 

- Selskapet vil bli hovedleverandør av små maskiner og utstyr til alle deler av konsernet, og med dette vil muligheten for ytterligere vekst rundt om i Norge bli et av hovedmålene for oss, sier han.

Alle ansatte i Ekspert Maskinutleie AS fortsetter som før, og bemanningen vil øke gjennom rekruttering. Selskapet skal videreføres under dagens profil. 

Det tas forbehold om at oppkjøpet godkjennes i styrene til de respektive selskapene. Oppkjøpet er planlagt å være gjeldende fra 01.01.2018.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS er et av Norges største maskinutleieselskap innen tyngre anleggsmaskiner. Ekspert Maskinutleie AS har sin ekspertise på mindre anleggsmaskiner og små maskiner samt utstyr til bygg- og anleggsbransjen.