Kostnadssprekk og utsettelse for E39 Ålgård-Hove

E39 fra Ålgård i Gjesdal til Hove i Sandnes utsettes etter nok en kostnadssprekk.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel på sine nettsider.

Illustrasjon: Statens vegvesen

Ny pris for E39 fra Ålgård til Hove i Rogaland holdes foreløpig hemmelig, skriver Aftenbladet. Byggestart kan nå komme tidligst i 2020.

Næringsforeningen i Stavanger-regionen har skrevet brev og presset både Stortinget og Samferdselsdepartementet med beskjed om at «forventet oppstart har hele tiden vært 2019», heter det i artikkelen på aftenbladet.no.

E 39 Ålgård-Hove er en 14 kilometer lang motorvei i fire felt fra Ålgård i Gjesdal til Hove i Sandnes, som delvis legges i tunnel.

Vedtatt pris har vært over 3,5 milliarder kroner, men nå er økte kostnader oppdaget i anslag utarbeidet i forbindelse med reguleringsplanen, skriver Aftenbladet.

«Det nye overslaget er fortsatt under arbeid og er ikke offentlig enda. Anslagrapportene er unntatt offentlighet», skriver rådgiver Lisa Garpe i veiavdeling Rogaland i Statens vegvesen i en epost til avisen.

Prioriteringen av over 11,5 milliarder kroner til samferdsel på Nord-Jæren de neste fire årene skal behandles ferdig lokalt før jul.

«I NTP 2018-2029 ligg prosjektet inne med statlige midler fra 2024-2029, men det kan startes med bompenger før den tid», skriver Garpe til Aftenbladet.