Foto: Kruse Smith

Kruse Smith Stiftelsen gir 4,6 millioner til vanskeligstilte

Kruse Smith Stiftelsen besluttet i styremøtet 12. september å dele ut 4,6 millioner kroner til vanskeligstilte mennesker. De største mottakerne av gaven er SOS Barnebyer og Strømmestiftelsen.

- Vi er glad for at Kruse Smith har gitt oss muligheten til å gi. Det å være eier av en stolt familiebedrift som Kruse Smith, der min far var grunnlegger, er ekstra fint når vi ser hva det gir oss av muligheter. Et veldrevet selskap har over en lang periode gitt oss som hovedaksjonærfamilie en fantastisk mulighet til å støtte opp om viktige prosjekter rundt oss. For oss i stiftelsen er det viktig å vise at Kruse Smith tar ansvar ut over seg selv, selv om den siste tiden har vært økonomisk krevende, uttaler Åse Leire, oppretter og styremedlem av Kruse Smith Stiftelsen

Stiftelsens formål er å gi økonomisk støtte til organisasjoner som gjennom humanitært og/eller kristelig arbeid bidrar til å fremme vanskeligstilte i samfunnet. Stiftelsen ble opprettet i 2009 og har en tiltenkt levetid på ti år, altså ut 2019.

- Kruse Smith er privilegerte som har eiere som er så dypt bevisst sitt samfunnsansvar. Dette har gjennom flere år bidradd til å skape stolthet hos medarbeidere i selskapet. Ansvarlighet er en av konsernets kjerneverdier, og det underbygges til fulle gjennom Leire - familien sitt rause engasjement for disse organisasjonene, sier HR -og kommunikasjonsdirektør Erik Dale i Kruse Smith.

Utdelingen på 4,6 millioner kroner er fordelt over to år (2018 og 2019). Styret ønsket å bruke de to siste årene av stiftelsens nåværende prosjekt til å gjøre noe ekstra. Organisasjonene som mottar støtten er:
SOS barnebyer
Strømmestiftelsen
Kirkens Bymisjon Kristiansand
Kirkens Bymisjon Rogaland
Hopeful

Totalt har stiftelsen delt ut 9,3 millioner korner på sine første åtte år, og estimert akkumulert utdeling på 13,9 millioner etter ti år.

- Jeg følger konsernet Kruse Smith på avstand og er imponert over omstillinger og endringer, viljen til å stå på, og stolthet til faget i alle lag i organisasjonen. Jeg håper vår filantropiske holdning i familien Leire kan være med å styrke motivasjonen til å opprettholde et sterkt og solid Kruse Smith – også i fremtiden, avslutter Åse Leire.

- Strømmestiftelsen har hatt gleden av å samarbeide med Kruse Smith Stiftelsen siden 2009. Hele veien har de hatt et spesielt fokus på å investere i å gi risikoutsatt ungdom og kvinner en mulighet til å skaffe seg en jobb og en vei ut av fattigdom. Midlene har skapt mange arbeidsplasser og store endringer i mange enkeltmenneskers liv og deres familier. Den nye bevilgningen vil blant annet gå til yrkesutdanningsprogrammet vårt på Sri Lanka for risikoutsatt ungdom. Her utdannes ungdom til murere, frisører, hudpleiere, it-teknikere, skreddere, servitører og kokker. Vi er også veldig takknemlig for rollen Kruse Smith Stiftelsen tar i det norske næringsliv med å sette fokus på CSR og sosialt entreprenørskap. Deres engasjement er til inspirasjon for mange, uttaler Rune Mørland på vegne av en av mottakerne, Strømmestiftelsen:

Styret i Kruse Smith Stiftelsen består av: Åse Leire, Cathrine Leire Lossius, Elisabeth Leire, Sissel Leire (leder) og Stein Inge Jærnes.