Fra venstre adm dir Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling, styreleder Trine Wahl i M8 Eiendom og markeds- og akkvisisjonsansvarlig Casper Mathiesen i Peab Eiendomsutvikling. Foto: Jon Gran, Moss avis

Peab kjøper stort boligprosjekt i Moss

Peab Eiendomsutvikling har kjøpt M8, et stort leilighetsprosjekt mellom Moss og Rygge, og regner med å legge ut rundt 140 nye leiligheter for salg våren 2018.

Styreleder Trine Wahl i M8 Eiendom sier til Moss avis at hun er glad for salget til Peab.

− Vi er fornøyde og stolte av å ha utviklet prosjektet. Nå er det naturlig med en exit for oss, og det er veldig hyggelig å kunne overlevere dette prosjektet til en så profesjonell utbygger som Peab, sier hun til avisen.

Peabs første egenregiprosjekt i Østfold

M8 er Peab Eiendomsutviklings første boligprosjekt i egenregi i Østfold. Peab Bygg har i mange år hatt entreprenørvirksomhet i Østfold, og Peab Eiendomsutvikling har lenge vært på jakt etter boligprosjekter i området.

− Etterspørselen etter boliger i Moss er bra, og det er også etterspørsel fra Oslo-regionen her. Man får fortsatt mye for pengene, selv om prisene har steget i Moss selv etter nedgangen i Oslo, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

130-140 leiligheter

Prosjektet, som har adresse Midtveien 8, vil bestå av rundt 130-140 leiligheter i 3-8 etasjers blokker. Mange av leilighetene får fantastisk utsikt over Oslofjorden. Salgsstart er planlagt til første halvår 2018.

− Vi har analysert markedet godt og pratet med mange lokale meglere. Kjøpergruppen varierer, med det er nok de eldre som flytter fra enebolig og søker etter lettstelte leiligheter vi vil møte her. Samtidig er det et område med skoler, barnehager og handel hvor nye boliger også vil kunne passe for familier, sier Casper Mathiesen, som er markeds- og akkvisisjonsansvarlig i Peab Eiendomsutvikling.

Starter riving før jul

Prosjektleder for Peab Eiendomsutvikling er Anna Malmhäll. Hun opplyser at Peab har invitert flere arkitektselskaper inn i en arkitektkonkurranse.

− Når arkitektkonkurransen er ferdig, får vi se hvordan dette blir. Vi jobber også med å innhente tilbud på riving. I dag står det et gammel nærsenter på tomta. Planen er å starte rivearbeidene før jul. Byggestart vil bli tidligst ved årsskiftet 2018/2019, sier Anna Malmhäll.