Den norkse gravemaskinimportøren Wee.no har startet salget av den nye gravemaskinserien til den kinesikse produsenten. Modellen  NT10 veier kun 910 kilo. Foto: Wee.no.

Ny kinesisk gravemaskinserie til Norge

Nante NT10 er først ut i en ny serie gravemaskiner på det norske markedet.

Det melder Wee.no, som har ansvaret for det kinesiske gravemaskinmerket Nante i Norge.

Kinesiske Jianxi Nante Construction Machinery Co. Ltd. har utviklet og eksportert et stort antall anleggsmaskiner siden oppstarten i 1980. Nå kommer selskapet med en ny serie gravemaskiner.

– Wee.no vil i første omgang satse på seriens minstemann, Nante NT10, som er en liten gravemaskin tilpasset både privatmarkedet og bygg- og anleggsbransjen. Med en egenvekt på bare 910 kilo er dette en liten og smidig arbeidshest, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– Det er stor etterspørsel etter mindre og prisgunstige gravemaskiner som ikke krever maskinførerbevis. Derfor er det naturlig at NT10 blir vår første modell fra Nante på det norske markedet. Dette er en kraftig liten maskin som har et bredt bruksområde, og vi har allerede merket oss interessen for modellen, fortsetter Bakken.

Nante NT10 er utstyrt med en 11,5 hk, énsylindret dieselmotor og har en toppfart på 4,5 km/t. Den er utstyrt med hurtigkobling på skuffa og har en maksimal graverekkevidde på rett under tre meter. Maksimal gravedybde er på 1375 mm. Nantes NT10 koster veiledende kr. 70 000 pluss moms, melder Wee.no.

Wee.no fortsetter med modellene NT18 på 1,9 tonn og NT50R på 5 tonn, som snart blir tilgjengelige på det norske markedet.