Sprengningsuhell ved E6 Helgeland Sør: Fikk stein gjennom taket og inn på soverommet

Mandag kveld varslet politiet om et sprengningsuhell i forbindelse med utbygging av ny E6 i Mosjøen. En stein gikk rett gjennom taket og landet på soverommet til beboeren i huset. Vassbakk & Stol varsler full granskning.

Det er avisa Helgelendingen som rapporterer om hendelsen på sine nettsider. Politiet melder om materielle skader på hus og bil.

– Det har skjedd i forbindelse med nye E6, og etterforskingen vil vise hva som har skjedd. Det er Skanska som bygger ut, sier politibetjent Sivert Grøntvedt til avisa Helgelendingen.

Grunneier Eilif Kjønnås (91), beboer i huset som ble rammet, var i boligen da sprengningsuhellet oppstod, men til alt hell oppstod det ikke personskader etter den alvorlige hendelsen.

– Smellet kom, og sekunder etterpå hørte vi steinen falle gjennom taket på loftet. Jeg tror den er 6–7 kilo tung. Nå kan jeg se rett opp til himmelen fra soverommet, steinen har knust troa og havnet på gulvet på soverommet, sier Kjønnås til Helgelendingen.

Skanskas datterselskap Vassbakk & Stol utfører det aller meste av grunnarbeidet for E6 Helgeland Sør. Daglig leder Inge Jan Thorsen opplyser til Byggeindustrien at hendelsen oppstod etter sprut i forbindelse med sprengning.

– En stein gikk gjennom taket på et hus. Dette er en hendelse vi ser veldig alvorlig på og vil granske, sier han.

Selskapet har nå prosjektledelsen på stedet sammen med bergsprengningsledere.

– Vi kunne gjennomført en såkalt avviksbehandling, men her blir det en granskning der vi i detalj går gjennom alle planer i forbindelse med sprengningsarbeidet. Vi vil bruke eget personell som ikke har vært konkret inne i dette prosjektet, sier han.

Thorsen sier Vassbakk & Stol nå er opptatt av at alle detaljer kommer fram og at alle steiner snus.

– Jeg har dessverre vært med på sprengningsuhell før. Nå må vi være helt ærlige og finne ut hva som har skjedd slik at vi kan gjøre noe med det, sier han.

– Dette kunne gått skikkelig galt?

– Det er trist at det skjer og vi må nå bare være veldig glade for at ingen ble skadet. Du får en skikkelig støkk i magen når man får beskjed om en slik hendelse, sier han.