Illustrasjonsfoto

Backe NordVest nedskalerer driften

Styret i Backe NordVest AS i Kristiansund har vedtatt å nedskalere driften i selskapet. Det medfører at en større del av de 40 ansatte vil bli overflødige i denne prosessen.

- Majoriteten av aksjene i Backe NordVest AS, tidligere Lønnheim Entreprenør, ble overtatt av Backe Entreprenør 1. juli 2015. Dette etter at Lønnheim Entreprenør hadde flere år med negative resultater. Etter overtagelsen har selskapet heller ikke hatt en positiv utvikling, og morselskapet har flere ganger gått inn med ny kapital, sier styreleder i Backe NordVest og adm dir. i Backe Entreprenør, Sven Chr. Ulvatne.

Volumet i selskapet har hatt en nedadgående kurve, og selskapet har per i dag vesentlig virksomhet kun i sentrale østlandsområder.

- Det lokale markedet har de senere år vært meget stramt, og sterkt preget av nedgangen i oljesektoren. For å stå imot den negative utviklingen, vil selskapets drift innskrenkes. Flere av prosjektene i østlandsregionen vil bli fullført av andre datterselskaper av Backe Entreprenør som vil innestå for forpliktelser overfor kunder og leverandører i disse prosjektene. Morselskapet vil tilføre Backe Nordvest tilstrekkelig kapital i denne prosessen, legger Ulvatne til. Selskapet vil i fremtiden hovedsakelig konsentrere seg om prosjekter i lokalmarkedet.

Omfanget av nedskalering er ikke endelig fastsatt, men vil være klart i løpet av september 2017.

- Det ligger dessverre an til at en større del av de 40 ansatte vil bli overflødige i denne prosessen, sier Ulvatne.