Adm. dir. Morten Oskarsen (t.v.) og salgs- og markedssjef Thomas Holthe er nå sammen med resten av ledergruppen klar for videre ekspansjon.

Skal skyte ny fart i tradisjonsrikt selskap

For noen år siden gjennomgikk Rosings Industrier en periode med synkende lønnsomhet. Nå har den mangeårige eieren Morten Oskarsen selv snudd om på virksomheten, og med en helt ny ledergruppe på plass har de planene klare for videre ekspansjon.

 Rosings Industrier har røtter tilbake helt til 1895, men har de senere årene spesialisert seg på områdesikring, byggeplassikring, port/lastesystemer, og trafikk/miljø. Morten Oskarsen har arbeidet i virksomheten gjennom hele livet, og eieren har selv ledet selskapet i en årrekke.

– Vi har opp gjennom disse årene stadig videreutviklet og etter hvert spesialisert virksomheten inn mot det som også i dag er våre kjerneprodukter. Vi har hele veien hatt en god utvikling – men fikk det tøft noen år rundt 2012, sier Oskarsen til Byggeindustrien. Det ble i forkant av dette gjennomført noen omorganiseringer i driften og Oskarsen hentet inn nye personer til å ta hånd om den daglige ledelsen.

Utfordringer

– Vi fikk etter hvert relativt store utfordringer med inntjeningen i selskapet, og jeg bestemte meg dermed for å ta tilbake den daglige ledelsen i organisasjonen. Gjennom et par år gjennomførte vi et omstrukturerings- og effektiviseringsarbeid i virksomheten, noe som relativt raskt ga resultater - som igjen førte til at regnskapene fikk tilbake en tilfredsstillende bunnlinje. Dette gav meg lærdom om at man kan bruke lang tid på å bygge opp en solid virksomhet, men at det raskt kan rives ned igjen, forteller Oskarsen.

Nå har han satt en rekke nye personer inn i selskapet, og har på sensommeren satt i stand en helt ny ledergruppe som skal løfte selskapets drift videre fremover. Ved siden av Oskarsen består den nye ledergruppen av salgs- og markedssjef Thomas Holthe, teknisk sjef Kjetil Breivik og økonomisjef Gunnar Krogsethagen.

– Nå føler jeg vi har fått på plass et meget dyktig team som virkelig kan få fart i seilene. Tidligere har jeg selv tatt hånd om mange av disse oppgavene, men nå kan dette fordeles på flere dyktige personer, noe som vil styrke virksomheten betydelig, mener Oskarsen.

I tillegg til ledergruppen har det vært et generasjonsskifte i selskapet med sine 23 ansatte, i tillegg til sesongmedarbeidere i toppsesongen for montering av områdesikring.

– Vi har hatt en rekke ansatte som har vært med oss over lang tid, og mange nådde pensjonsalder på omtrent samme tid. Det medførte at vi måtte ansatte flere nye på kort tid, men nå begynner dette også å falle på plass, legger Oskarsen til.

Sistemann inn i ledergruppen er Thomas Holthe, og han har stor tro på selskapets videre utvikling.

– Det er sterk konkurranse i dette markedet, men vi satser nå offensivt med gode produkter i alle prissegmenter. Vi ser at mange aktører nå velger å satse på kvalitet innen områdesikring, og denne utviklingen skal vi utnytte. Med den nye ledergruppen på plass, er vi rigget for fremtidig vekst, sier Holthe.

Mange områder

Selskapet har spesialisert seg på områdesikring og ulike portløsninger.

Innen bygg og anlegg, er anleggssikring og viltgjerder blant produktområdene med sterkest vekst

– Tidligere har byggeplassikring vært et av de store produktområdene, og dette er fremdeles en meget viktig produktgruppe for oss. Her ser vi også at porteføljen stadig utvides med mer rondeller, porter og andre sikkerhetsløsninger som vokser frem i takt med stadig strengere adgangskontroll og sikkerhetsløsninger. Vi jobber også stadig mer med områdesikring og løsninger for viltgjerder. Innen disse produktområdene blir det store volum, men også sterk priskonkurranse, påpeker Oskarsen. Han forteller at de ikke ligger i det laveste prissjiktet, men at de prioriterer kvalitet.

– Vi har mange ulike produktgrupper, men vi satser på løsninger som skal holde og tåle tøff bruk, legger Oskarsen til.

– Vi ser store muligheter i dagens marked, og med en ny ledergruppe på plass, er vi rustet for en kraftig vekst. Det er god stemning i virksomheten, og folk er i angrepsposisjon, avslutter Oskarsen.