Foto: Tore Meek / Scanpix

Forsvarsbygg signerte for støytiltak på Ørlandet

Forsvarsbygg inngikk tirsdag kontrakt med FVS Entreprenør om Entreprise fire på forsvarets kampflybase på Ørlandet, støytiltak utenfor basen.

Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding samme dag.

– Det er positivt at et lokalt firma vant konkurransen og dermed får sjansen til å utføre arbeidene med støyisolering utenfor flystasjonen, uttaler Carl Oscar Pedersen, eiendomssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

Over 650 boliger er hittil befart for vurdering av støytiltak, og omtrent 50 boliger er i dag i prosessen med å få utført tiltak. Kontrakten for utførelse av støytiltak (Entreprise fire) utenfor basen går til det lokale firmaet FVS Entreprenør AS vant anbudskonkurransen. Entreprise én til tre utføres av Byggmester Strand, og har total utgjort 105 boliger, heter det i meldingen fra Forsvarsbygg.

– Vi ser frem til å samarbeide med FVS Entreprenør om denne entreprisen. Det er viktig at dette utføres profesjonelt og ordentlig slik vi ser at tidligere entrepriser blir gjort, sier eiendomssjefen.

Aktuelle støyreduserende tiltak kan være utskifting av ventiler og vinduer i noen eller alle rom med støysårbar bruk. Det kan også være behov for å gjennomføre tiltak på vegger og tak. Tiltakene vil variere og tilpasses hvert enkelt bygg for å følge reguleringsbestemmelsene.

Kontrakten innebærer oppstart i løpet av høsten, og arbeidet med de 67 boligene skal være fullført i september 2018. Kontrakten har en verdi på 23 millioner kroner.