Daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no. Foto: Husleie.no

Utleieplattform satser på proffene

Utleieplattformen Husleie.no åpner opp for profesjonelle utleiere med større porteføljer.

Det skriver Husleie.no i en pressemelding.

– Tiden da utleiere synes det akseptabelt å gi fra seg åtte til 12 prosent av husleien til administrasjon og forvaltning er forbi. Vi senker prisnivået bransjen har operert med, og åpner samtidig våre tjenester også for selskaper og privatpersoner som har en portefølje av boliger, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

I overkant av 500.000 boliger i Norge leies, ifølge pressemeldingen, ut i Norge, og omsetningen i markedet er på mer enn 50 milliarder kroner i året. Profesjonelle eiere betjener omtrent 20 prosent av markedet.

– Det betyr at forvaltningen av utleieboligene i Norge enten skjer på kvelden eller med svært små organisasjoner. Det vi gjør for disse, er å automatisere den administrative forvaltningen, fra publisering av annonser, screening av potensielle leietakere, leiekontrakt med digital signering, husleieinnbetaling og -innkreving, til avslutning av leieforhold, sier Olsen i pressemeldingen.

Utleieplattformen satser nå utleiere som har fra én til 500 boliger som de har langtidsutleie på.

– AirBnB-segmentet er ikke for oss. Vi henvender oss til alle de andre. Enten de leier ut en hybel eller eier en eller flere bygårder med leiligheter. Grunnen til at vi kan gå bredt ut, er at vi har automatisert alle prosessene. Det gjør at vi kan ha en langt lavere pris på tjenestene, enn de aktørene som har vært i utleiemarkedet en stund, sier Olsen.