Optimera øker satsingen på tak og konstruksjoner

Som et ledd i Optimera Byggsystemer sin vekstrategi ble Geir Frydenberg ansatt som prosjektleder for Tak og Konstruksjoner 1. august.  

Geir Frydenberg

- Dette er en nyopprettet stilling for å øke den generelle satsingen på tak og konstruksjoner. Geir Frydenberg er godt kjent med Optimera Byggsystemer fra før og har lang fartstid i bransjen. Tidligere jobbet han som daglig leder for element- og takstolprodusenten Modul i Andebu og han ble med over da Optimera kjøpte selskapet i 2007. Her jobbet han som salgssjef for Byggsystemer frem til 2015, heter det i en melding fra selskapet.

- Optimera er en kompetansebedrift. Faglig dyktige og engasjerte ansatte er helt vesentlig hvis man skal lykkes i markedet i dag. Geir har over 20 års erfaring og god teknisk kunnskap innenfor tak og konstruksjoner. Han vil få overordnet ansvar for salg og utvikling av disse produktene, sier Stene Bergsløkken, direktør for Optimera Byggsystemer.

Stillingen vil omfatte produktutvikling, salgsoppfølging og nyetableringer.

Han vil også jobbe med nye løsninger på flate tak basert på tre, som vil gjelde både til privatboliger og større bygg.

De siste årene har Optimera styrket sin tilstedeværelse innenfor elementer, precut og konstruksjonspakker og de ser en tydelig økning i etterspørsel etter disse produktene. Med egne produksjonsanlegg i Andebu, Stangeland, Ilseng og Tysnes har de nå en omsetning på 330 millioner kroner og har tatt en posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet.

- Vi har stor ordrepågang i Optimera Byggsystemer og det at vi nå har flere fabrikker gjør at vi lettere kan plassere ordrene der vi har ledig kapasitet. Vi anslår at veksten av denne typen produkter vil være høyre enn byggevarer for øvrig og vi er derfor godt fornøyd med å ha fått Geir inn i denne stillingen, fortsetter Bergsløkken.

Frydenberg er også godt fornøyd med å være en del av Optimera Byggsystemer igjen. Han er tydelig på at det er Optimera sin klare satsning på tak og konstruksjoner som dro han tilbake mot selskapet.

- Dette er et marked med godt drag hvor Optimera ligger langt fremme. Kunden skal kunne bruke oss på alt fra tekniske beregninger til rådgivning og prosjektering. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene slik at vi kan utvikle denne satsingen videre. Vår kunde skal bruke tiden sin på å bygge, så tar vi oss av resten, avslutter Frydenberg.