Ingebrigt Steen Jensen foran over 100 besøkende hos AJ Produkter på Kløfta.Ingebrigt Steen Jensen.Amund Tangen, norgessjef i AJ Produkter.Amund Tangen og Ingebrigt Steen Jensen.

AJ Produkter samlet næringslivet på Romerike

AJ Produkter hadde torsdag invitert en rekke virksomheter til kontoret på Kløfta. Her fikk de se nærmere på selskapets produkter, og ikke minst ble de inspirert og underholdt av en opplagt Ingebrigt Steen Jensen.

Over 100 deltakere fikk med seg Jensens innlegg rundt viktigheten av å bygge opp en kultur for å lykkes - uansett om man er en bedrift som skal tjene penger eller del av et felleskap som skal prestere innen andre arenaer.

Kulturbygging
– For meg er det tre forhold bedrifter som ønsker å lykkes må ha klart for seg, og det er en god kultur, en historie å fortelle og ikke minst en idelogi. Da har man grunnlaget som skal til for å trekke til seg den viktigste kapitalen - nemlig dyktige ansatte. Dette er også ikke minst viktig om man ønsker å beholde den menneskelige kapitalen over tid, sier Jensen.

Han dro frem flere internasjonale suksesshistorier, som også mange i salen kunne lære av og bygge videre på.

– Vi i Norge har tradisjonelt vært ganske dårlige til å bygge opp gode bedriftskulturer, men noe har skjedd de senere årene, og vi har nå mange gode eksempler å vise til også her hjemme, sier Jensen til Byggeindustrien. Han pekte på flere innen byggenæringen som han mener ser ut til å ha bygget opp gode kulturer, og dro blant annet frem Veidekke og AF Gruppen.

– Jeg har de siste to årene holdt foredrag for en rekke virksomheter i byggenæringen, og det er helt klart mange flinke selskaper der ute. Men næringen må bli langt flinkere til å fortelle de gode historiene. Spre budskapet, byggenæringen fortjener større oppmerksomhet i samfunnet, mener Jensen.

Han er godt fornøyd med responsen fra salen under arrangementet.

– Det viktigste for meg under slike foredrag er folkene i salen, og i dag var det en bredt sammensatt gruppe. De var positivt innstilt og det var tydelig at de ville bli inspirert, de ville få noe ut av foredraget. Det er det som virkelig er gøy, sier Jensen.

Kløfta
Foruten innlegget fra Jensen ble gjestene hos AJ Produkter også underholdt av Robert Stoltenberg gjennom skikkelsen vaktmester Narvestad – og ikke minst fikk de se eksempler fra selskapets produktsortiment.

Arrangementet, som var gitt navnet «Kickstart høsten 2017», ble arrangert i AJ Produkters lokaler på Kløfta, og over 100 deltagere fra det lokale næringslivet hadde tatt turen. Eventet var det tredje i rekken arrangert av AJ Produkter, der målet har vært å bli en arena for inspirasjon og en møteplass for næringslivet på Romerike.

– Vi er kjempefornøyde og stolte over at så mange tok turen hit til oss i dag. Det er flott å se at lokalene våre fylles opp av mennesker som vil bli inspirert, treffe andre i næringslivet og ha det sosialt og hyggelig sammen. Vi både håper og tror gjestene fikk godt utbytte av dagen, sier Amund Tangen, norgessjef i AJ Produkter.

AJ Produkter jobber med design, salg og leveranser til kontor, lager og industri. Selskapet har i snart 40 år levert møbler og produkter til bedrifter, skoler og idrettsanlegg.

– I tiden fremover kommer vi også i stadig økende grad til å satse innen prosjektmarkedet, der vi ser store muligheter, påpeker Tangen.

AJ har kontorer flere steder i Europa, og hovedkontoret ligger i Halmstad i Sverige. I Norge har AJ kontorer og stort showroom på Kløfta.