Styreleder Øystein Seljeflot i Norsk Forening for Bygge- og Entrepriserett, er storfornøyd med årets Holmsbu-seminar, og ser ingen grunn til at det årlige seminaret skal arrangeres andre steder enn på idylliske HolmsbuJuridisk direktør i BetonmastHæhre, Peter Kvisgaard (til venstre), advokat Gjertrud Helland i Veidekke Entreprenør og styreleder Øystein Seljeflot i Norsk Forening for Bygge- og Entrepriserett i hyggelig passiar på Holmsbu fredag.

Holmsbu-seminaret ble en faglig suksess

– Vi har hatt knallsterke foredrag faglig sett, og dessuten har seminaret vært en veldig hyggelig happening, sier Øystein Seljeflot, styreleder i Norsk Forening for Bygge- og Entrepriserett.

Sammen med Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) arrangerte foreningen det tradisjonell Holmsbu-seminaret, og rundt 220 deltagere deltok både torsdag og fredag denne uken. Fredag ble seminaret avsluttet i strålende vær i den idylliske Hurum-bygda.

– Flinke foredragsholdere

– Vi har kunnet velge og vrake i mange gode foredrag, flinke foredragsholdere og gode temaer, både av advokater og andre aktører. Mange av de store entreprenørselskapene har vært med på seminaret, eksempelvis Veidekke, BetonmastHæhre, NCC, Peab, Skanska, Hent og mange flere, sier Seljeflot til Byggeindustrien.

– Juridisk spissede temaer

Han nevner også at seminaret har favnet en bra bredde fra byggherresiden og rådgivere.

– Temaene har vært sterkt juridisk spisset, med et unntak; et flott foredrag om nasjonale turistveier. Her ble fantastiske bygg og anlegg i spektakulær norsk natur presentert, og denne delen av seminaret fenget tydeligvis alle deltagerne. Salen var full til siste stund, så det er tydelig at byggverk, anlegg og arkitektur opptar oss. Det betyr at vi har truffet bra med seminaret, og vi har hatt en bredere deltagerliste med ulik kompetanse enn tidligere på årets seminar, sier Seljeflot.

– Dyrker ikke motsetninger

Juridisk direktør i BetonmastHæhre, Peter Kvisgaard, er også full av lovord om de to dagene på Holmsbu.

– Dette er en flott møteplass for de mest sentrale aktørene innenfor bygg og anlegg. Seminaret har tatt for seg dagsaktuelle temaer som bransjen samlet er opptatt av. Vanskelige temaer har blitt belyst på en fin måte, uten at det dyrkes motsetninger, sier Kvisgaard til Byggeindustrien.

– Flere kvinner

I det generelt mannstunge miljøet i bygg- og anleggsbransjen, samlet årets seminar flere kvinner.

– Innenfor det juridiske området i bransjen, har spesielt flere kvinner deltatt her. Jeg synes det har vært en veldig faglig god og hyggelig møteplass med nettverksbygging, sier Gjertrud Helland, advokat i Veidekke Entreprenør til Byggeindustrien.